Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Open monumentendag - De Vergulde Swaen' Foto: De Vergulde Swaen
09sep 2017

Open monumentendag - De Vergulde Swaen

Van zaterdag 9 september 2017 tot en met zondag 10 september 2017.

Tijdens de open monumentendagen op 9 en 10 september is ook De Vergulde Swaen geopend. Kenmerk van de open monumentendagen is het voor publiek gratis open stellen van monumenten. Aan dit criterium voldoet De Vergulde Swaen voortdurend, behoudens vakantiesluitingen zijn bezoekers iedere week welkom op woensdagen, zaterdagen en zondagen. Wel geven de open monumentendagen aanleiding om aan zaterdag 9 september een extra tintje te geven.

Op zaterdag 9 september zal een aantal bestuursleden van de Historische Vereniging aanwezig zijn om aan geïnteresseerden informatie te geven over Zwijndrechtse monumenten in het algemeen. De gemeente heeft recent het beleid voor de aanwijzing van gemeentelijke monumenten vastgesteld, een traject waarbij de Historische Vereniging ook nauw betrokken is geweest. De openingstijden op 9 september van 10.00 – 16.00 uur gelden als een ‘inloop spreekuur’ waar belangstellenden van harte welkom zijn.

De panden van De Vergulde Swaen zijn de oudste in Zwijndrecht en als zodanig al een bezoek waard. De Historische Vereniging is in de gelukkige omstandigheid deze panden permanent ter beschikking te hebben voor het organiseren van vaste- en wisselexposities en lezingen. Degenen die op 9 september langs komen voor de informatie over monumenten kunnen een ‘dubbelslag’ maken, tegelijkertijd kan de huidige wisselexpositie “Marianne, de vergeten prinses van Oranje”, worden bezocht. 

Op 9 en 10 september 2017 is De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55 geopend, zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: Rotterdamseweg 53-55
Organisator: Historische Vereniging Zwijndrecht
Website:www.swaen.org


Deel dit bericht met je vrienden!