Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Start Nationale Diabetes Challenge '
20apr 2017

Start Nationale Diabetes Challenge

Donderdag 20 april 2017 vanaf 20:00 uur.

Een 20-weken wandeltraining voor een beter leven met diabetes
Your Health Fysio heeft zich aangesloten bij de Nationale Diabetes Challenge. Zij organiseren een wandeltraining van 20 weken (2x per week) speciaal voor mensen met diabetes. De wandeltraining is een voorbereiding op de landelijke vierdaagse die van 27 t/m 30 september zal plaatsvinden en waarvan de laatste dag wordt gelopen op Papendal.

Voor de Nationale Diabetes Challenge hebben vele partijen uit het zorg- en het beweegdomein de handen ineengeslagen. Het doel is om zoveel mogelijk mensen met diabetes in beweging te brengen. Vorig jaar heeft de NDC aangetoond een zeer effectieve en efficiënte aanpak te zijn tegen diabetes. Alleen al door te wandelen verloren deelnemers in 2016 gewicht, daalden hun bloedglucosewaardes en verbeterde hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam volledig van de medicijnen af.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.

Meer informatie voor (potentiële) deelnemers:
www.nationalediabeteschallenge.nl/yourhealthchallenge
www.yourhealthfysio.nl/de-nationale-diabetes-challenge

Contactinformatie:
Locatie: Stationsweg 41C
Organisator: Your Health Fysio
Email:info@yourhealthspot.nl
Website:www.yourhealthfysio.nl/de-nationale-diabetes-challenge


Deel dit bericht met je vrienden!