Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Inspiratieavond voor (nieuwe) taalvrijwilligers '
12apr 2017

Inspiratieavond voor (nieuwe) taalvrijwilligers

Woensdag 12 april 2017, van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Vandaag organiseert het Taalhuis in de Bibliotheek AanZet Walburg een inspiratiebijeenkomst voor taalvrijwilligers van 19.00 -21.00 uur. Er kan kennis gemaakt worden met de uitgebreide les- en leescollectie en taalvrijwilligers kunnen materialen uitproberen. Nieuwe vrijwilligers kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan bij de verschillende organisaties in Zwijndrecht.

Heb je iets met taal? Vraag je je af hoe je iemand de Nederlandse taal kunt leren? Wil je eens aan een andere taalvrijwilliger vragen hoe hij/zij de les aanpakt? Welke spellen kun je inzetten tijdens de les? Wat zijn leuke boeken om te lezen en hoe pak je dat aan? Waar kan je de materialen bestellen of lenen? Kortom het belooft een inspirerende avond te worden.

Als taalvrijwilliger kun je verschillende functies hebben. Op het taalpunt geef je informatie, in een taalcafé oefen je met cursisten spreekvaardigheid. Je gaat met een cursist aan de slag of geeft les aan een groep. Je krijgt daarbij professionele ondersteuning, trainingen, lesmaterialen en een vrijwilligerscontract.

Contactinformatie:
Locatie: Bibliotheek Walburg, Norderstedtplein 8
Organisator: Bo Aarsbergen, Projectleider Lezen & Schrijven
Email:bo@lezenenschrijven.nl
Website:www.debibliotheekaanzet.nl


Deel dit bericht met je vrienden!