zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Presentatie + expositie boek Historisch Zwijndrecht

Presentatie + expositie boek Historisch Zwijndrecht

02 november 2016
Van 19:00 uur tot en met 00:00 uur

Op 2 november 2016 zal burgemeester Dominic Schrijer het eerste exemplaar in ontvangst nemen van het boek “Historisch Zwijndrecht”, een uitgave van de Historische Vereniging Zwijndrecht (HVZ). De overhandiging vindt plaats in de trouwzaal van het gemeentehuis en is vrij toegankelijk voor iedere belangstellende inwoner van Zwijndrecht.

Het boek heeft een imposante omvang met een uiterst interessante inhoud. Rijkelijk geïllustreerd met oude foto’s en ansichtkaarten, die tezamen een beeld geven van ruim honderd jaar ontwikkelingen en gebeurtenissen in de Zwijndrechtse Waard. In de ruim 200 pagina’s tellende uitgave zijn 100 verhalen gebundeld van artikelen die de afgelopen vijf jaar gepubliceerd zijn in weekblad De Kombinatie. Aan de uitgave van het boek heeft de Historische Vereniging tevens een expositie gekoppeld, waarin de meeste foto’s uit het boek op groot formaat worden geëxposeerd.

De bijeenkomst op 2 november vangt aan om 19.00 uur, ontvangst met koffie vindt plaats vanaf 18.30 uur. De trouwzaal van het gemeentehuis is bereikbaar via de ingang van het ‘oude’ raadhuis, Raadhuisplein 1. De bereikbaarheid van (de parkeerplaatsen op) het Raadhuisplein is mogelijk wat lastiger vanwege wegwerkzaamheden op de Burg. de Bruïnelaan.

Om 19.00 uur wordt er begonnen met een presentatie van de Historische Vereniging als uitgever van het boek gevolgd door HVZ-voorzitter Jan van Dalen, die het boek heeft samengesteld en ook de auteur is van het merendeel van de verhalen. Aansluitend hieraan vindt de overhandiging plaats waarna de burgemeester het woord zal voeren en de avond zal afsluiten.

Vervolgens wordt er een drankje geserveerd, waarbij de mogelijkheid bestaat het boek in te zien en een exemplaar te reserveren. Vanaf 5 november 2016 is het boek verkrijgbaar in de Oudheidkamer De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55 en bij boekhandel Hyperion in winkelcentrum Walburg.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Historische Vereniging Zwijndrecht (HVZ)

in de trouwzaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1

www.swaen.org
Deel dit bericht met je vrienden!