Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Alzheimercafé'
07sep 2016

Alzheimercafé

Woensdag 7 september 2016, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Woensdag 7 september start er in Swinhove weer een nieuwe serie Alzheimer Cafés. Met een huisarts wordt er in gesprek gegaan over het onderwerp: Signaleren van Dementie. Besproken worden de voornaamste kenmerken van dementie en de ziekte van Alzheimer. Vanaf 19:00 staat de koffie klaar in de Salon. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De entree is gratis, wel wordt een bijdrage voor de consumpties gevraagd.

“Het gaat niet meer zoals het altijd ging, wat is er toch aan de hand?” Soms wordt iets vergeten, of zaken worden ontkend: “Met mij is niets mis, waarom zou ik naar een dokter gaan?”  Is dit normale vergeetachtigheid of is er sprake van de ziekte van Alzheimer? Daarover wordt in gesprek gegaan met de huisarts en bezoekers. Het Café is bedoeld voor partners en familie samen met de Alzheimer patiënt, maar ook voor vrienden, mantelzorgers, hulpverleners en al diegenen die op enigerlei wijze te maken hebben met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Iedereeen is van harte welkom.

Het Alzheimer café wordt georganiseerd in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Dordrecht e/o, De Swinhove Groep, De Zichtbare Schakel, MEE, SWOZ, Yulius, en De Blije Borgh. Er is een informatiestand waar u folders en boeken over alle vormen van dementie kan inzien, lenen en eventueel kunt aanschaffen.

Velen, zowel familieleden als patiënten schamen zich helaas nog voor hun ziekte, jammer. Wees open en wordt vriend via www.samendementievriendelijk.nl en vul in regiocode 009. Nieuw is dat inwoners van Hendrik Ido Ambacht gebruik kunnen maken van de Blije Borgh bus. De kosten hiervoor zijn 5 euro per retour. Bel John Thibaut, mob. 06 31 64 02 58 of  mail: thibaut@caiway.nl. Indien plaats dan kunnen inwoners van Zwijndrecht ook van deze dienst gebruik maken.

Contactinformatie:
Locatie: Plantageweg 3
Organisator: Alzheimer Nederland afdeling Dordrecht e/o, De Swinhove Groep, De Zichtbare Schakel, MEE, SWOZ, Yulius, en De Blije Borgh
Telefoonnummer: 06 54 665 264
Email:alzheimercafezwijndrecht@gmail.com


Deel dit bericht met je vrienden!