vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Concert op Orgel met twee panfluiten en een mannenensemble

Concert op Orgel met twee panfluiten en een mannenensemble

13 februari 2016
Van 20:00 uur tot en met 00:00 uur

Orgel en panfluit is al jarenlang een beproefde combinatie die opnieuw in de belangstelling staat door de optredens van de bekende organist Martin Mans en de panfluitisten Liselotte Rokyta en  Carina Bossenbroek.

Op zaterdag 13 februari treedt deze combinatie op in de Oude Kerk in Zwijndrecht en zij worden bijgestaan door de twintig zangers van The Martin Mans Formation die een waardevolle bijdrage levert aan het programma. Er komen verrassende arrangementen aan bod van componisten zoals: Karl Jenkins, Ennio Morricone, Massamura, John Denver en de Zweedse Dan Stefan Nilsson.

Carina Bossenbroek is een jong talent en is opgeleid door Liselotte Rokyta. Ze is steeds vaker op de Nederlandse podia te vinden. Samen met Liselotte vormt zij een geolied duo en hun spel sluit naadloos aan op dat van organist Martin Mans. Carina heeft onlangs een CD ‘Crystal’ uitgebracht waarin ze als solist naar voren komt maar ook met The Martin Mans Formation te horen is. Dit ensemble bestaat uit 20 geoefende zangers dat vaak optreedt. Zij brengt klassieke en populaire liederen ten gehore maar ook geestelijke liederen en spirituals. Naast werken van de genoemde componisten staan onder andere ‘Nader mijn God bij u’ en ‘Vivaldi’s rain’ op het programma.

Datum: zaterdag 13 februari 2016
Locatie: Oude Kerk, Kerkstraat 49a, Zwijndrecht
Aanvang 20.00 uur
Toegang online en bij reservering € 11,= (aan de zaal € 12,50)
Leden van de PCOB, KBO en ANBO (op vertoon van lidmaatschap) € 9,=.
Kinderen t/m 11 jaar € 5,=.
Reserveren: www.martinmans.nl of t. 06-25391903.

The Martin Mans Formation
De gedreven musicus Martin Mans geeft per jaar het reusachtige aantal van 250 concerten. Hij heeft van zijn passie, orgelspelen en koordirectie zijn beroep gemaakt. Naast organist is hij dirigent van vier mannenkoren en drie kleinere vocale ensembles. The Martin Mans Formation heeft hij nu tien jaar onder zijn leiding. Hij heeft de mannen opgeleid tot uitstekende zangers die vele uitdagingen aankunnen. Van uiterst zacht tot uiterst sterk weten zij de liederen te reproduceren en daarmee de luisteraars aan zich te binden. The Formation neemt ook uitnodigingen uit het buitenland aan en heeft tournees gemaakt door Ontario maar ook door diverse Europese landen.

Carina Bossenbroek (1993)
Deze jonge panfluitiste heeft haar talent weten te ontwikkelen bij haar muziekleraren Liselotte Rokyta, Vasile Raducu en Matthijs Koene. Nog regelmatig volgt ze lessen bij hen. Ze heeft bovendien master classes gevolgd bij de wereldberoemde Roemeense panfluitist Gheorghe Samfir. Steeds vaker treedt ze op als duo met een organist of als solist bij kooruitvoeringen. Met de organist Martin Mans en haar lerares Liselotte Rokyta heeft ze een een CD uitgebracht met de titel ‘PipeSound’ met een virtuoos repertoire. Haar CD Crystal bevat onder andere de volgende titelt: ‘Fly with me uit Lena’s Sång, Santo van Aas, Sailing van Sutherland, Love Story van Lai en thema’s van Morricone en Nearer to Thee.’

Deel dit bericht met je vrienden!