vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Cor Ritmeester exposeert

Cor Ritmeester exposeert

06 februari 2016
Van zaterdag 06 februari 2016 tot en met zaterdag 27 februari 2016
Van 11:00 uur tot en met 16:00 uur

Cor Ritmeester (54) uit Dordrecht en lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in de maand februari zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: My Reality.

Deze maand geen foto’s met ingewikkelde composities of complexe verhalen aan de muur. De foto’s die Cor maakt van alle daagse zaken zijn minimalistisch en afhankelijk van je kijk ervaring of de toegepaste techniek, in meer of mindere maten abstract. Maar abstract of minimalistisch, de boventoon is verrassende beelden. Vaak kiest hij er voor om zijn foto’s af te werken in zwart-wit. Als er kleur gebruikt wordt is deze subtiel aanwezig.

Zijn onderwerpen zijn uiteenlopend van landschap met telelens enerzijds tot vogelschedels met macrolens anderzijds. Details uit oneindige landschappen worden abstract. De schedels of andere bijzondere onderwerpen worden zo vergroot dat ze super realistisch worden.
Schoonheid en vergankelijkheid zijn thema’s die in zijn foto’s samen komen. Zijn foto’s lijken wel een verzameling uit een rariteitenkabinet en de sfeer komt soms erg klinisch over.

Cor fotografeerde ook al voor de digitale revolutie, maar met name het digitaal bewerken van beelden vindt hij een verrijking. Daarmee kan hij zijn werkelijkheid (My Reality) nog meer naar de hand zetten.

Cor is sinds 2013 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Met zijn fotografie kunt u kennis maken op zaterdag 6, 13, 20 en 27 februari. Op de eerste drie zaterdagen van februari is Cor zelf aanwezig en kan u hem aan de tand voelen over ‘My Reality’.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: zaterdag 6, 13, 20 en 27 februari 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Info

Organisator:

Adres:

Fotoclub Zwijndrecht

Rotterdamseweg 126

Deel dit bericht met je vrienden!