vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Wintervoorleesavonden

Wintervoorleesavonden

02 februari 2016
Van dinsdag 02 februari 2016 tot en met woensdag 09 maart 2016


Traditionele Wintervoorleesavonden in de Vergulde Swaen

Door de Historische Vereniging Zwijndrecht worden, alweer voor het dertiende seizoen, Wintervoorleesavonden georganiseerd in Oudheidkamer De Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55.

Op zes avonden vertellen verschillende gastlezers hun verhalen, of lezen voor uit eigen of andermans werk.
De open haard in de stijlkamer brandt niet echt, maar de knusse sfeer van de lange winteravonden zoals die vroeger beleefd werden is er wel, compleet met ouderwetse versnaperingen en drankjes.
1. Op de eerste avond dinsdag 2 februari bijt Ronald Roël het spits af.  Als geen ander weet hij zijn publiek te boeien met zijn met zorg gekozen verhalen.
2. Voor de tweede avond, woensdag 10 februari, heeft René van den Berg zich spontaan als gastlezer aangemeld. René gaat de avond vullen met misschien wel onze beste auteur: Louis Couperus. In elk geval voldoende invalshoeken voor de nodige afwisseling.
3. Op dinsdag 16 februari is het de beurt aan Anca Goedegebuure, eveneens geen onbekende.
4. Vervolgens, op woensdag 24 februari, Nelleke van Pelt, reeds vele jaren favoriet als gastlezer.
5. Dinsdag 1 maart Ton Delemarre. Vorig jaar zo succesvol dat we deze Dordtse stadsdichter graag terug zien in de voorleesstoel. 
6. Tot slot woensdag 9 maart Dominic Schrijer, die samen met Gerard de Wit, artistiek leider van ‘Dutch Baroque’, de avond zal vullen met ‘Van Bach tot Bernstein’.
Om een groter aantal toehoorders te kunnen laten genieten van deze bijzondere afsluiting van de serie Wintervoorleesavonden 2016, zal dit gezamenlijke optreden plaatsvinden in de gelagkamer.
Alle avonden beginnen om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

De kosten voor een Wintervoorleesavond bedragen € 6.-, inclusief een kopje koffie of thee en een drankje met een hapje.
De intieme stijlkamer van De Vergulde Swaen biedt slechts plaats aan een beperkt aantal bezoekers. Om teleurstelling te voorkomen is reserveren gewenst.
Dat kan aan de balie van De Vergulde Swaen tijdens openingstijden (078 – 6125681) op woensdag en zaterdag van 10 tot 16 uur en op zondag van 14 tot 17 uur.

Of reserveren via e-mail.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Historische Vereniging Zwijndrecht

Oudheidkamer 'De Vergulde Swaen' aan de Rotterdamseweg 53-55

078-6191673

klazien@odekerken.net
Deel dit bericht met je vrienden!