zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

11e Editie van de Ara Art Fair

25 oktober 2014
Van zaterdag 25 oktober 2014 tot en met zaterdag 25 oktober 2014


Hotel ARA biedt een inspirerende locatie, waarbinnen kunst een belangrijke plek inneemt. Eén maal per jaar wordt de ARA ART FAIR  georganiseerd, een inmiddels gerenommeerde kunstbeurs.

Geboren uit een win win situatie waarbij het hotel de kunstenaars en de kunstenaars het hotel hielpen om bekendheid te verwerven in de regio.

· Zaterdag 25 oktober zal de burgemeester Dhr. Dominique Schrijer de fair officieel openen door middel van de onthulling van een beeld gemaakt door de Rotterdamse kunstenares Corinna de Jong
· Tijdens deze opening zal er een filmpje gedraaid worden van de ‘making of’ van dit spectaculair vaktechnische hoogstandje.
· Gefilmd door Frank Trijsburg  van Innovisie uit Zwijndrecht
· Ter gelegenheid van de 11e ARA ART FAIR selecteert Bergarde Galleries een aantal bijzondere werken uit hun eigen omvangrijke kunstcollectie. De tentoonstelling zal te zien zijn in de entreehal van het hotel en zich centreren rondom grafiek van internationaal befaamde Pop Art kunstenaars. Bergarde Galleries ligt op slechts enkele kilometers van het ARA hotel vandaan en is gevestigd in het uitgestrekte polderlandschap van Heerjansdam behorende bij de gemeente Zwijndrecht.  In een tweetal gebouwen toont deze galerie kunstwerken van onder meer Pablo Picasso, Roy Lichtenstein en Andy Warhol, daarnaast behoort een wandeling op het gloednieuwe Landgoed het Buitenland, aangelegd 2014, tot de mogelijkheden.  Wij zijn zeer vereerd om met deze prachtige galerie te kunnen samenwerken.
· Op dit moment hebben zich 72 kunstenaars aangemeld voor deelname.
· Kunst wordt door het hele hotel geëxposeerd in aanwezigheid van de kunstenaars, die uitleg 0ver hun werk zullen geven.
· Al het moois zal te koop aangeboden worden, maar mensen  kunnen ook opdrachten geven en een enkele kunstenaar aan het werk zien.
· Jonge muzikanten uit de regio krijgen een podium om hun muziek ten gehore te brengen.

Info

Organisator:

Adres:

Hotel Ara

Veerweg 10 Zwijndrecht

Deel dit bericht met je vrienden!