donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Koninginnedag + Koningsdag = Dubbelfeest

Koninginnedag + Koningsdag = Dubbelfeest

27 april 2013
Van zaterdag 27 april 2013 tot en met dinsdag 30 april 2013


Het zal u niet ontgaan zijn, beleefde Nederland een historisch moment toen Hare Majesteit Koningin Beatrix aangaf de troon te zullen overdragen aan haar zoon Prins Willem-Alexander. De abdicatie gevolgd door de inhuldiging zal plaatsvinden op 30 april, voormalig Koninginnedag. Een mooi gebaar en een gedenkwaardige gebeurtenis.

De Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht heeft een passend programma in elkaar gezet van 27 april t/m 30 april kleurt ook de gemeente Zwijndrecht helemaal Oranje. Wij zullen ons uiterste best doen om van deze laatste viering op 30 april voor de inwoners er een gedenkwaardige dag van te maken. Dit kunnen we natuurlijk niet zonder de medewerking en deelname van de inwoners van de gemeente Zwijndrecht.

Ons programma is afgestemd op jong en oud. Speciale aandacht vragen wij voor de zondagmiddag met een Bingo voor ouderen in de feesttent. Deze Bingo is gratis, de prijzen worden ter beschikking gesteld door Albert Heijn Walburg en de hapjes worden geleverd door de Kreko. Natuurlijk zal ook het advocaatje met slagroom van Bas Baan niet ontbreken. Mooi feit is ook dat mochten ouderen geen vervoer hebben naar de feesttent, dan kunnen ze gratis vervoer aanvragen bij de Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht. Wij laten een bus door Zwijndrecht rijden.

Op maandagmiddag is er een gezellige middag voor de jeugd van Zwijndrecht met o.a. een workshop rappen. De jeugd kan zelf leren om een rap in elkaar te zetten. Maandagavond hebben we de Vrienden van Amstel Live DJ’s on tour show, met kans op gratis kaarten voor het evenement in de Ahoy.

Op 30 april is er natuurlijk weer onze jaarlijkse Oranjebraderie maar ook de mogelijkheid om in de feesttent op en groot scherm naar de inhuldiging te kijken. Entertainment is er ook genoeg, zaterdagavond komt Lesley Williams (de lookalike van Andre Hazes) optreden. En 's avonds gaat het dak eraf met de RadioNL show en live optredens van Dennis Jones, Ed Nieman en de Zware Jongens.

Een warm woord van dank gaat uit naar de gemeente Zwijndrecht en het bestuur van de Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht. Zonder de steun van deze mensen en de natuurlijk onze donateurs, sponsors en vrijwilligers is het niet mogelijk om de activiteiten te realiseren.

Wat betreft vrijwilligers kan de Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht nog wel wat mensen gebruiken. Dus heeft u interesse laat het de Stichting weten.

De Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht kunt u ook volgen via Facebook en Twitter, dagelijkse updates, ook tijdens de evenementen.

Programma

Zaterdag 27 april 2013
10.30 Planten Koningslinden in het bijzijn van gedecoreerden en prijswinnaars
van de tekenwedstrijd
11.00-13.00 Hapje en een drankje gedecoreerden
13.30 Shantykoor de Brulboei
14.45 Zwijndrechts smartlappenkoor
15.15 Shantykoor Buitengaats
17.15 DJ Feestkees
19.00 DJ Freaky-A
21.00 Lesley William live optreden – lookalike Andre Hazes

Zondag 28 april 2013
14.00-16.00 Grijze golf Bingo – Sponsor AH Walburg – Kreko – Bas Baan
Vervoer met seniorenbus mogelijk

Maandag 29 april 2013
14.00 Clown Herman
15.15 Rapper Leon Tolwijk met een workshop, kinderen leren rappen
17.00 DJ Feestkees
19.00 Vrienden van Amstel Live DJ’s on tour

Dinsdag 30 april 2013
8.30 Ballonnen ophalen feesttent
09.00 Aubade Raadhuisplein
09.20 Geklank des Konings – Raadhuisplein
10.00-17.00 Vrijmarkt voor kinderen
10.00-17.00 Programma tv, groot scherm in de feesttent
12.00-20.00 Oranje braderie
17.00-19.00 DJ Feestkees
19.00-21.30 Taptoe – Passage
19.00 Radio NL roadshow met live optredens van:
20.00 Dennis Jones - 21.00 Ed Nieman - 22.00 De Zware Jongens
19.30 Samenzang live vanuit de AHOY – Lied voor de Koning
22.30 Vuurwerk

Rest ons alle inwoners van Zwijndrecht een fijne Koninginnedag te wensen, geniet van het moment en wij verwelkomen u graag op een van onze evenementen in de feesttent op het Raadhuisplein.

Info

Organisator:

Website:

Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht

www.oranjefeestenzwijndrecht.nl
Deel dit bericht met je vrienden!