maandag 25 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Lagerhuisdebat over de bio-industrie op Develstein College

Lagerhuisdebat over de bio-industrie op Develstein College

15 april 2013
Van 18:30 uur tot en met 00:00 uur

Jessica Cozi en Maaike Fontein van vwo 6 vinden dat iedereen zou moeten weten hoe dierlijke producten worden geproduceerd. Naast een studie over dit onderwerp voor hun profielwerkstuk wilden zij vooral bereiken dat over de bio-industrie wordt gesproken. ,,Daarom hebben wij gekozen voor een debat in verschillende vormen, met lokale en landelijke politici, een theoloog, de directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagersbond en de woordvoerder van Stichting Vlees. Wij verwachten dat de stellingen die zij krijgen voorgelegd tot interessante discussies zullen leiden,” licht Jessica toe.

Het centrale thema is van het debat dat door leerlingen van het Develstein Collegen wordt georganiseerd is 'Kennis over de herkomst van dierlijke producten'. Jessica en Maaike doen dit voor hun gelijknamige profielwerkstuk.

Nadat de leerlingen zelf werden geconfronteerd met hun gebrek aan kennis over voeding, realiseerden zij zich dat veel meer mensen niet beseffen hoe voeding tot stand komt. ,,Je weet niet wat je in je mond stopt,” legt Maaike uit. ,,Dit is nu heel actueel met paardenvlees dat in voeding is verwerkt, maar ik weet zeker dat het publiek tijdens het debat verbaasd zal zijn als zij nog meer te weten komen over de herkomst van dierlijke voeding.”

Om tot een gemêleerd gezelschap te komen voor het debat, waarbij de juiste partijen zijn vertegenwoordigd, hebben de leerlingen zelfs tot in Den Haag gelobbyd. Met resultaat, want het deelnemerspalet bestaat uit:

Sjoera Dikkers              Tweede Kamerlid van de PvdA met Landbouw en Visserij in haar portefeuille
Piet van Veldhuizen      Dominee en theoloog
Maarten van ’t Hof         Raadslid en vertegenwoordiger van Barendrecht in de gemeenteraad
Peter Hoogenboom     Directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagersbond
Ike Teuling                      Actief lid van de SP en voormalig campagneleider van Greenpeace
Iekje Berg                       Raadslid van de CDA en levensmiddelentechnoloog
Dé van de Riet               Woordvoerder van Stichting Vlees

Het debat wordt geleid door docent Jaap de Win en vindt plaats op maandag 15 april in de aula van het DevelsteinCollege. Iedereen is van harte welkom voor een leerzame en interessante avond over een actueel thema.

Info

Organisator:

Adres:

Website:

Develstein College

Develsingel 5

www.develsteincollege.nl
Deel dit bericht met je vrienden!