donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Martin Geuze exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

Martin Geuze exposeert in fotogalerie Zwijndrecht

01 april 2013
Van maandag 01 april 2013 tot en met dinsdag 30 april 2013


Martin Geuze (1960) woonachtig in Hendrik-Ido-Ambacht, lid van fotoclub Zwijndrecht toont in de maand april 2013 zijn werk in ‘Fotogalerie Zwijndrecht’, Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: ‘BETROKKENHEID’. Wij nodigen U van harte uit om zijn fotowerk te komen bekijken. 

Op bijna alle foto’s die Martin maakt staan een of meerdere mensen. Op die foto’s waar de mens fysiek ontbreekt is de mensheid sterk aanwezig. Kortom hij is een zeer sociaal betrokken fotograaf. Omdat hij over het algemeen seriematig werkt, heeft dat werk een sterk sociaal- documentair karakter.
 
Tijdens het fotograferen zit hij dicht op zijn onderwerp waardoor de foto’s ondubbelzinnig duidelijk worden. Dat wordt mede versterkt door het goede gebruik van scherptediepte, het fotografische instrument om voor- en achtergrond van elkaar te scheiden.
 
In de expositie toont hij onder andere een serie die hij gemaakt heeft op de Nationale Veteranendag. Hij laat trots en kameraadschap onder de oud militairen zien. Daarnaast toont hij ook hun broosheid. Door de keuze deze serie te maken op kleurenmateriaal wordt de actualiteit benadrukt. Verder zijn er foto’s te zien die hij gemaakt heeft in het voormalige concentratiekamp Auschwitz. De foto’s laten fragmenten van gebouwen en ruimtes zien die ook ergens anders dan op het kamp gefotografeerd hadden kunnen zijn. Maar als je de hele serie zwart-wit foto’s ziet, ontstaat het beeld van deze zwarte geschiedenis. Naast deze twee series zijn er autonome foto’s te zien.
 
Martin is in 2005 lid geworden van Fotoclub Zwijndrecht. Dat hij ook een sociaal verenigingsmens is valt op te maken uit het feit dat hij inmiddels een bestuursfunctie bekleedt en hij redacteur is van De Grove Korrel, sinds jaar en dag het clubblad van Fotoclub Zwijndrecht.
 
Deel dit bericht met je vrienden!