dinsdag 11 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Bos- of parkwandeling in het donker

27 oktober 2012
Van zaterdag 27 oktober 2012 tot en met zaterdag 27 oktober 2012
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Om lichtvervuiling en de gevolgen daarvan voor mens en dier onder de aandacht te brengen, wordt gratis een parkwandeling in het donker georganiseerd tijdens de Nacht van de Nacht. Uitvalsbasis is ’t Weetpunt in het Arboretum Munnikenpark.

Binnen is informatie over het doel van de Nacht van de Nacht, de lichtvervuiling en de schade die dit in de natuur veroorzaakt. Buiten kunnen deze aspecten worden beleefd. Onder begeleiding van wethouder Henk Mirck en IVN gidsen wordt in het donker gewandeld en wordt het nachtelijk natuurleven opgezocht. Nachtdieren, zoals egels en uilen worden gelokt, nachtplanten bestudeerd en er wordt gewezen op de sterren (als het wolkendek dit toelaat).

Praktisch In het Munnikenpark wordt circa driekwartier gewandeld. Deze wandeling is geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn. In het park liggen prachtige verharde paden. De donkere wandeling in het Develbos duurt ongeveer anderhalf uur. Voor deze wandeling is het raadzaam goede schoenen en kleding te dragen en een kleine zaklamp mee te nemen.

Start : 20.00 uur ontvangst met gratis koffie/thee, 20.30 uur start wandeling
Einde : circa 22.00 uur, mogelijkheid tot opwarmen in ‘t Weetpunt (gratis consumptie)

Deel dit bericht met je vrienden!