zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Expositie Vreemde Vogels

18 november 2011
Van vrijdag 18 november 2011 tot en met maandag 21 november 2011


Een unieke expositie opent vrijdagavond 18 november in het Oude Raadhuis. Een bonte verzameling vogels strijkt neer in de gemeente om met elkaar in gesprek te gaan. “Vreemde vogels” is de eerste expositie van Paerls, een nieuw platform voor hedendaagse kunst in Zwijndrecht.

Nathan de Groot wil met dit initiatief de culturele potentie van de onvolprezen gemeente laten zien. De beelden uit de expositie zijn gemaakt van afvalmateriaal en zouden rechtstreeks uit de schilderijen van Jeroen Bosch afkomstig kunnen zijn. De tentoonstelling combineert beeld en geluid zodat de vreemde vogels van Sjon Brands tot leven komen. Sjon Brands (Tilburg, 1948) is dichter, beeldend kunstenaar en acteur (Theater van de verloren tijd). Hij werkt al jaren aan een groep 'vreemde vogels'. Een selectie vliegt 18 november naar Zwijndrecht.

Verrassingsoptreden met muziek en poëzie op zondag
De expositie wordt vrijdagavond 18 november om 20.00 uur geopend in het Oude Raadhuis. Van zaterdag 19 november tot en met maandag 21 november is de expositie geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 20 november kunnen bezoekers om 15.00 uur genieten van een verrassingsoptreden met muziek en poëzie!

Open Atelier Route zaterdag 19 november
Naast het bezoek aan de expositie Paerls kunnen kunstliefhebbers op zaterdag 19 november van 11.00 tot 16.00 uur ook twaalf andere galeries en exposities in Zwijndrecht bezoeken. Kunstenaars en verenigingen zetten hun deuren open, tonen hun werk of gaan samen met bezoekers aan de slag met diverse materialen. Maak kennis met en ontdek Cultureel Zwijndrecht!

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Nathan de Groot

in het Oude Raadhuis, Raadhuisplein 3 (ingang Bruïnelaan)

nathandegroot@gmail.com www.sjonbrands.nl
Deel dit bericht met je vrienden!