zaterdag 15 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Expositie Ank Groeneveld

07 november 2011
Van maandag 07 november 2011 tot en met zaterdag 31 december 2011


Hotel restaurant ARA biedt kunstenaars de gelegenheid twee maanden achtereen te exposeren. In de maanden november en december 2011 is het de beurt aan Ank Groeneveld uit Zwijndrecht, die dan haar schilderijen exposeert.

Enkele jaren geleden begon Ank met schilderen. Ze maakt voornamelijk grotere doeken, die ze niet met de kwast, maar met een schildermes bewerkt. In horizontale en verticale richting zet zij veegjes ongemengde verf op het doek. De veegjes overlappen elkaar voor een deel, waardoor nieuwe kleuren ontstaan. De meeste schilderijen zijn abstract en af en toe figuratief. “Ik werk wel vanuit bepaalde ideeën en gevoelens over de kleuren en de vormen, maar het resultaat verrast me elke keer weer. Het is een soort ontdekkingsreis die ik met veel plezier maak”, zegt Ank. Alle schilderijen bevatten een stuk ijzer. Soms vormt het ijzer het uitgangspunt voor een schilderij, maar meestal completeert of benadrukt het de afbeelding.

Het is de eerste keer dat Ank haar werk aan het publiek laat zien. Ze exposeert 30 schilderijen, die verspreid in hotel ARA komen te hangen.

Deel dit bericht met je vrienden!