vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Bidden voor Ninave

17 juni 2011
Van vrijdag 17 juni 2011 tot en met zaterdag 18 juni 2011
Van 20:00 uur tot en met 06:00 uur

Net als op vele andere plaatsen in Nederland zullen ook in Zwijndrecht in denacht van 17 op 18 juni christenen bij elkaar komen om te bidden voor vervolgde christenen.

Het thema van deze Nacht van Gebed is ‘Bidden voor Ninavé’.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. Waarom wordt er ’s nachts gebeden? “Juist ’s nachts hebben veel vervolgde christenen het moeilijk”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “Dan slaat de twijfel toe. Bovendien zien we in de Bijbel dat veel christenen ’s nachts bidden. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts voor hem en kwam hij vrij.”

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap beschikbaar gesteld. Ieder gebedsblok wordt ingeleid door een kort filmfragment. Dit jaar staat de Nacht van Gebed in het teken van ‘Bidden voor Ninevé’.

De stad Ninevé- het huidige Mosul in Irak- was in de tijd van Jona al een bolwerk van het kwaad. Jona werd niet voor niets door God naar de stad gestuurd om Zijn boodschap te brengen. Ook nu krijgen Irakese gelovigen in Bagdad en Mosul te maken met gewelddadigheden. Velen vluchtten weg, anderen twijfelen. Vertrekken ook zij naar een veiligere plek? Daarnaast staat Ninevé symbool voor al die andere plekken waar christenen vervolgd worden vanwege hun geloof.

Tijdens de Nacht van Gebed wordt voor Irak en verschillende andere landen waar christenen worden vervolgd, gebeden. Doet u mee?

De Nacht van Gebed vindt plaats kerkgebouw De Hoeksteen, Thorbeckelaan 2, Zwijndrecht. Vrije in- en uitloop. De nacht begint om 20.00 en zal naar verwachting eindigen om 6.00 uur ‘s morgens.

Deel dit bericht met je vrienden!