maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Annejet van der Zijl in de bibliotheek

17 maart 2010
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

Van woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart 2010 staat de Bibliotheek A tot Z in het teken van de Boekenweek. Het thema luidt dit keer Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere; onder het motto Titaantjes – Opgroeien in de letteren
In het kader van de 75e Boekenweek zal Annejet van der Zijl een lezing verzorgen. Annejet van der Zijl vertelt over eigen werk, ook over de al veelbesproken biografie van Prins Bernard die in maart zal uitkomen.
 
Achtergrond Annejet van der Zijl
De Friese auteur Annejet van der Zijl is geen onbekende naam in Nederland. In 1998 debuteerde ze met het boek Jagtlust, over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland. In 2002 bereikte zij het grote publiek met Anna,de biografie van Annie M.G. Schmidt maar het echte succes kwam in november 2004 met Sonny Boy, een
meeslepend liefdesverhaal gebaseerd op ware feiten en geschreven tegen een historische achtergrond. Het boek werd in 2005 genomineerd voor de NS Publieksprijs en begin 2006 werden de filmrechten ervan verkocht. In maart komt haar veelbesproken biografie over Prins Bernhard uit. Annejet van der Zijl vertelt over en draagt voor uit haar eigen werk. Kaarten voor de lezing is te kopen aan de uitleenbalie van de vestigingen Anjerstraat en Walburg in Zwijndrecht of te reserveren via de email.

Lid worden? Doe het tijdens de Boekenweek!
In 2010 viert de Boekenweek haar jubileum. Het is de 75ste keer dat heel Nederland wordt aangemoedigd een boek in handen te nemen. Het thema van de Boekenweek luidt dit jaar Jong zijn: het kind, de jeugd, de jongere, onder het motto Titaantjes - Opgroeien in de letteren. De Boekenweek 2010 vindt plaats van woensdag 10 t/m zaterdag 20 maart. Wordt u tijdens de Boekenweek lid van de bibliotheek, dan krijgt u maar liefst drie cadeaus: het Boekenweekgeschenk - geschreven door Joost Zwagerman, een Boekenbon en vrij reizen met de NS op vertoon van uw  Boekenweekgeschenk.
De Bibliotheek A tot Z organiseert in haar vestigingen verschillende activiteiten in het kader van de Boekenweek. Ga voor meer informatie naar de website.

Toegang : leden € 4.00, niet-leden € 5.00
 

Deel dit bericht met je vrienden!