Alles over Zwijndrecht...
18feb 2009

Lezing mammoetexpert

Woensdag 18 februari 2009, van 20:00 uur tot 22:30 uur.

Bekend van de tv-documentaire "Raising the Mammoth" van Discovery Channel. Dick Mol (Winterswijk, 1955) is een Nederlandse amateur-paleozoöloog, die wereldwijde bekendheid geniet. Hij is als honorair onderzoeksmedewerker voor fossiele zoogdieren verbonden aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Mol houdt zich bezig met het verzamelen, bestuderen van en publiceren over vondsten in de Noordzee van zoogdieren uit de IJstijd in het Pleistoceen. In Siberië heeft hij deelgenomen aan wetenschappelijke expeditie’s. Hierbij heeft hij meegeholpen bij opgravingen van zoogdieren uit de ijstijd uit de permafrost (eeuwig bevroren bodem). Hierbij zijn hoofdzakelijk wolharige mammoeten met huid en haar opgegraven met in sommige gevallen ook maag- en darminhoud.

Mol heeft voor Nederlandse televisiebedrijven en televisiebedrijven uit andere landen expedities met boomkorkotters op de Noordzee georganiseerd. Hij is betrokken geweest bij de natuurdocumentaires Raising the Mammoth en Land of the Mammoth van Discovery Channel. Door zijn veelvuldig voor het voetlicht treden met zijn kennis van mammoet fossielen kreeg hij de bijnaam 'Mister Mammoth'. Deze lezing is voor een ieder vrij toegankelijk.

Contactinformatie:
Locatie: in het Develsteincollege aan de Develsingel 5
Organisator: Geode
Email:geodezwijndrecht@gmail.com
Website:http://www.geodezwijndrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!