Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Expositie schilderwerken natuur'
04feb 2009

Expositie schilderwerken natuur

Van woensdag 4 februari 2009 tot en met zondag 15 maart 2009, vanaf 13:00,.

Tot half maart zijn er ruim 30 fraaie schilderwerken over natuur en landschap te bewonderen in het bezoekers- en informatiecentrum ’t Weetpunt. Ze zijn gemaakt door een groot aantal mensen, dat het schilderen als hun hobby, en soms als hun beroep, beschouwt. Onder hen zijn enkele leden van de teken- en schildervereniging Studio 76 in Dordrecht.

Een oproep vanuit ’t Weetpunt aan amateur- en professionele schilders om mee te doen aan een expositie, waarbij ze hun eigen werken over natuur en landschap, konden laten zien, leidde tot een positief resultaat. Hans Stegeman, die namens de Stichting Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard deze expositie heeft opgezet, is dan ook erg blij met dit resultaat. Hij is van mening, dat met een dergelijke expositie de combinatie kunst en natuur dichter bij de mensen gebracht wordt.

Er is dan ook een grote variatie aan schilderstukken, die allemaal te maken hebben met de natuur en het landschap, te bekijken in ’t Weetpunt. De groep schilders heeft veel moois aangeboden voor ’t Weetpunt. Ze zijn bovendien op overzichtelijke wijze uitgestald. Hans Stegeman heeft overigens nog meer ideeën voor volgende tentoonstellingen. Zo is het de bedoeling, dat na de schilderwerken de gemeente Zwijndrecht met een expositie komt over de toekomstplannen van Zwijndrecht. Hij hoopt verder, dat er veel amateurfotografen hun materiaal over de natuur willen aanbieden, zodat het mogelijk is om daarover ook een expositie te houden.

Het plan bestaat om een internetverbinding met ’t Weetpunt tot stand te brengen, waardoor het gemakkelijk wordt gemaakt om foto’s door te geven.

‘t Weetpunt is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en op zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Contactinformatie:
Locatie: ’t Weetpunt aan het Develpad
Organisator: Rien Jille (St. Natuur en Landschap Zwijndrechtse Waard)
Telefoonnummer: 612 88 04


Deel dit bericht met je vrienden!