Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing door Ko Barendrecht

Lezing door Ko Barendrecht

De lezing wordt verzorgd door Ko Barendrecht. Onderwerp is De lange Lindelaan. Over de Heer Oudelandslaan en een deel van de Lindelaan (thans Jeroen Boschlaan).

Zo heel erg lang is die Lindelaan inmiddels niet meer. Na de aanleg van de Koninginneweg in de jaren vijftig is een deel hernoemd in Jeroen Boschlaan. En het staartje ligt al jaren een beetje apart, sinds de aanleg van de spoorlijn in 1860: de Heer Oudelandslaan.

Ko Barendrecht weet er veel over te vertellen. Al jaren woont de bekende poelier aan de Heer Oudelandslaan, in het voormalige buurtschapje De Pieterman. Al eerder wist hij geïnteresseerden te boeien met zijn foto’s over de Pieterman.

Het onderwerp van deze lezing gaat over de buurt waarin hij woont, dus de huidige Heer Oudelandslaan, een deel van de Jeroen Boschlaan (de oude Lindelaan) en een deel van de oude Bootjessteeg. Het was hem opgevallen dat dit buurtje (redelijk apart van andere bebouwing) zeker vroeger een groot samenhorigheidsgevoel had. Aan de hand van oude foto's en verhalen van / over vroegere bewoners weet hij een boeiend verhaal te vertellen. Hoe woonden en werkten die vroegere bewoners.

Het bestuur van de vereniging adviseert belangstellenden nadrukkelijk om vooraf te reserveren om zeker te zijn van een plaats (geldt ook voor leden) en vooral niet in te spreken op een antwoordapparaat. Leden van de Historische Vereniging hebben vrij toegang, niet-leden betalen € 1,50. (Het is mogelijk om ter plaatse lid te worden.)

Wanneer?
4 februari 2009 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Marcel Deelen (van de Vergulde Swaen)
Locatie:
in de Vergulde Swaen aan de Rotterdamseweg 53-55
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.