Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

To Be Big Band Battle 2009

To Be Big Band Battle 2009

start inschrijving ToBe Big Band Battle 2009. Voor de vierde maal organiseert Stichting Wereld Jazz Dagen i.s.m. Stichting ToBe op zaterdag 20 juni 2009  een groot Big Band Festival in de Drechtsteden. Op 3 buitenpodia in Papendrecht, Zwijndrecht en Dordrecht zullen maximaal 15 bands mee kunnen doen aan de ToBe Big Band Battle 2009. De podia worden geplaatst aan de rivierkant, vlakbij de aanlegsteigers van de Waterbus en nabij horecabedrijven met terras. Met de Waterbus kunnen Bigband liefhebbers alle 3 podia bezoeken en genieten van uitstekende bigband muziek, het fraaie uitzicht op het Drierivierenpunt en een terrasje pikken.

Uit de aanmeldingen worden door een vakjury op basis van het ingezonden geluidsmateriaal maximaal 15 Big Bands geselecteerd, waarvan er 5 op het podium in Dordrecht gaan uitmaken wie er als winnaar ToBe Big Band Battle 2009 uit de bus komt. De winnende Bigband ontvangt de wisseltrofee ToBe Big Band Award en krijgt een concert aangeboden met een gage en onkostenvergoeding van totaal € 1000,- op de Wereld Jazz Dagen in Dordrecht die plaatsvinden van 28 t/m 30 augustus.

De Stichting Wereld Jazz Dagen biedt alle deelnemende bigbands een onkostenvergoeding van € 200-. Elke deelnemende bigband speelt een set van 30 minuten.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de Wereld Jazz Dagen op vrijdag 28 augustus in Dordrecht en zal worden gepresenteerd door Hans Dijkstal. Daarnaast is er voor het meest talentvolle Bigband een Masterclass “Big Band spel” onder leiding van Henk Meutgeert, bandleider en arrangeur van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. De Bigbands die in Zwijndrecht en Papendrecht optreden komen in aanmerking voor een podiumprijs die bestaat uit een beker.

Wij nodigen amateur en semi-professionele Bigbands hiermee van harte uit om aan dit bijzondere festival deel te nemen. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 mei 2009 bij voorkeur via het aanmeldingsformulier, dat u via de website van Stichting ToBe kunt downloaden en opsturen naar Stichting ToBe, Muziekschool, Munt 5, 3311 EG Dordrecht t.a.v. ToBe Big Band Battle 2009. Dit aanmeldingsformulier dient te zijn voorzien van een representatieve geluidsopname/dvd en een bio. Voor nadere informatie kunt telefonisch contact opnemen met ons of via Email.

Wanneer?
20 juni 2009 van 14.00 tot 19.00 uur
Organisator
Stichting To Be
613 31 44
info@stichtingtobe.nl
Locatie:
Dordrecht/ Zwijndrecht/Papendrecht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.