Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Prijsuitreiking schrijfwedstrijd 'vroeger was het beter-slechter

Prijsuitreiking schrijfwedstrijd 'vroeger was het beter-slechter

Op zondag  a.s. worden in de bibliotheek in Zwijndrecht,  de winnaars bekend gemaakt van de schrijfwedstrijd ‘Vroeger Was Het Beter / Slechter’ die is georganiseerd in het kader van het project Drechtsteden Schrijft. De prijzen worden uitgereikt door mevrouw Miranda de Vries, wethouder Cultuur van de gemeente Zwijndrecht.

Er zijn ongeveer 60 verschillende verhalen ingestuurd die zijn beoordeeld door een jury die bestond uit Ad Cardon (wethouder Cultuur Alblasserdam), Emmy Rijsdijk (bestuurslid Perspectief Dordrecht) en Sietske van Voorthuijzen (docente Nederlands aan het ROC Da Vinci).  Zij hebben een aantal verhalen genomineerd, tijdens de prijsuitreiking zal bekend worden gemaakt welke genomineerden in de prijzen gevallen zijn. Er zijn twee leeftijdscategorieën, tot 21 jaar en 21 jaar en ouder. Onder de inzenders zijn ook een aantal leerlingen van het Da Vinci College die bezig zijn met een inburgeringsgscursus. Van de genomineerde en de winnende verhalen wordt na de zo zomer een boekje gemaakt dat in de Drechtsteden zal worden verspreid.

Tijdens de prijsuitreiking zal de Dordtse zanger / gitarist Leo Aalders enkele liedjes zingen.

Drechtsteden Schrijft is een vervolg op het project Drechtsteden (Ge)Dicht en wordt georganiseerd door het bureau Kunst en Cultuur van de stichting PJ Partners in opdracht van de Drechtsteden. In het kader van Drechtsteden Schrijft worden er naast de schrijfwedstrijd verschillende activiteiten georganiseerd zoals Schrijvers Op De Pont, schrijfworkshops op middelbare scholen en een tournee van allochtone verhalenvertellers.

Wanneer?
21 juni 2009 van 14.00 tot 00.00 uur
Locatie:
Norderstedtplein 8
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.