Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start Kaderopleiding voor leidinggevenden in kerken/gemeenten

Start Kaderopleiding voor leidinggevenden in kerken/gemeenten

De doelstelling van deze opleiding is om aankomende en huidige leidinggevenden op praktische wijze toe te rusten voor hun bediening. De opleiding is ontstaan vanuit de praktijk.

Coördinator van de kaderopleiding drs. Erik Groeneveld: ‘Naast mijn werk als ETA-docent ben ik predikant in een middelgrote gemeente in Dordrecht. In mijn eigen gemeente en in mijn contacten met collega-voorgangers zie ik dat kerkenraadsleden of oudsten vaak zonder begeleiding in het diepe worden gegooid, zodra ze eenmaal gekozen zijn in hun functie. Deze gemeenteleden worden dan geacht direct geestelijk en praktisch leiding te kunnen geven aan de gemeente.
Vanuit mijn ETA-docentschap ontstond de gedachte om voor hen een ‘studiepakket-op-maat’ te ontwikkelen om deze mensen beter toe te rusten voor de verantwoordelijkheid die ze zijn aangegaan’. Naast vakken die zijn gericht op het kunnen onderwijzen vanuit de Bijbel, worden in de opleiding handvatten aangereikt hoe om te gaan met pastorale en ethische dilemma’s en worden praktische vaardigheden als conflicthantering en gesprekstechnieken geoefend. Het volledige vakkenoverzicht is te vinden op de website.

Wat de opleiding extra uniek maakt, is de samenwerking met een externe deskundige coach. Gedurende het studiejaar voert de student individuele coachingsgesprekken. Deze coach helpt iedere student individueel om haar/zijn persoonlijke doelen met betrekking tot deze opleiding scherp te krijgen en ze te realiseren. Hierbij wordt nadrukkelijk gewerkt aan de unieke (leiderschap-) bestemming van de student. Tevens stellen de coachingsgesprekken de student in staat om een maximaal leerrendement uit de opleiding te halen.

Eenmaal in de twee á drie weken zullen de colleges op de zaterdag worden verzorgd. De opleiding duurt 1 jaar.

Wanneer?
11 september 2009 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
ETA
619 00 37
info@eta.nl
Locatie:
in de Vaste Burchtkerk, Orchideestraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.