Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kerken te bezichtigen

Kerken te bezichtigen

Het is vandaag Nationale Monumentendag. Op deze dag zal in geheel Nederland en dus ook in Zwijndrecht extra aandacht worden gevraagd voor de vele monumenten.

 Zowel de Kijfhoekkerk als de Pietermankerk staan als monument genoteerd. Voor beide kerkjes geldt, dat vandaag de laatste open dag in dit seizoen wordt georganiseerd. Hoewel geen monument zal ook de Lindtsekerk aan de Develweg open zijn voor belangstellenden.

In de kerkjes is een gevarieerde vorm van informatie ( foto’s, naslagwerken, brochures, krantenknipsels) aanwezig om kennis te nemen van de rijke historie van de eeuwenoude kerkgebouwen. Bovendien  is in de Pietermankerk een aquarel van wijlen Clement Bezemer beschikbaar en zijn er pakketjes met fraaie foto’s van de Pietermankerk te koop.

Tijdens de open dag wordt het orgel in de Pietermankerk bespeeld door Leen van Breugel. Ook in de Kijfhoekkerk en in de Lindtsekerk zijn er orgelbespelingen.
In de Lindtsekerk worden bezoekers in de gelegenheid gesteld om zelf het orgel te bespelen. In dit kerkgebouw zijn bovendien de glas-ín-loodramen een bezienswaardigheid.

Wanneer?
12 september 2009 van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie:
de Kijfhoekkerk, de Pietermankerk en de Lindtsekerk aan de Develweg
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.