Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag in de Kijfhoek- als in de Pietermankerk

In de zomermaanden worden zowel in de Kijfhoek- als in de Pietermankerk weer open dagen gehouden. De deuren van beide pittoreske en historische kerkjes staan open voor het publiek. Iedere belangstellende is van harte welkom.
Er wordt gezorgd voor een muzikale omlijsting met orgelbespelingen. Maar dat niet alleen. Er is uitgebreid foto-materiaal aanwezig, evenals allerlei naslagwerken, zodat de bezoekers in beeld en tekst een indruk kunnen krijgen van de geschiedenis van beide kerkjes. Verder zijn vertegenwoordigers van beide stichtingen aanwezig voor nadere uitleg.

De toegang is gratis, al zal het zeer gewaardeerd worden als de bezoeker een bijdrage in het ”offerblok” wil stoppen. Wat de open dagen betreft trekken de stichtingen die het behoud van de Pietermankerk en van de Kijfhoekkerk als monumenten in hun vaandel voeren, gezamenlijk op.

Het is voor belangstellenden aan te bevelen er een ”daagje-uit” met de fiets van te maken, want de kerkjes zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken. De Kijfhoekkerk ligt midden in het groene hart van de Zwijndrechtse Waard en de Pietermankerk is gemakkelijk te vinden aan de Burg. Mr C. Pijl Hogeweglaan vlak bij het zwembad en de kinderboerderij.

Wanneer?
12 september 2009 van 11.00 tot 16.00 uur
Organisator
Rien Jille
6128804
Locatie:
de Pietermankerk aan de Burg. Mr C. Pijl Hogeweglaan
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.