Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Schweitzerloop

Schweitzerloop

Het Albert Schweitzer ziekenhuis houdt in samenwerking met de Dordtse atletiekverenigingen Parthenon en Hercules de jaarlijkse Schweitzerloop. Met dit sportieve evenement voor alle leeftijden brengen lopers, wandelaars en sponsors dit jaar geld bijeen voor het Holy Family Mission Hospital (HFM Hospital) in Malawi, Afrika. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Schweitzerloop via de website . 

Traditiegetrouw gaat de opbrengst van de Schweitzerloop naar een goed doel in de gezondheidszorg.
In 2009 bestaat het Albert Schweitzer ziekenhuis 10 jaar. In het jubileumjaar gaat het ziekenhuis terug naar de wortels van de arts en Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer, naar wie het ziekenhuis vernoemd is. Dr. Schweitzer zette zich jarenlang in voor zieke mensen in Afrika. Het is voor het Albert Schweitzer ziekenhuis dan ook vanzelfsprekend dat zij haar kennis deelt met een Afrikaans ziekenhuis. Hiertoe is een unieke samenwerking gesloten met het Holy Family Mission Hospital (HFM Hospital) in Malawi.

Het HFM Hospital in Malawi
Malawi is een van de armste landen ter wereld. De mensen worden er gemiddeld niet ouder dan 38 jaar, dagelijks sterven er vele kinderen en de HIV-/Aidsepidemie vergt iedere dag talloze slachtoffers. Het HFM Hospital verleent met beperkte middelen zoveel mogelijk medische zorg. Het Albert Schweitzer ziekenhuis helpt hen daarbij. Via een uniek project in samenwerking met ontwikkelings-organisatie Cordaid Memisa levert het Albert Schweitzer ziekenhuis medische hulpmiddelen en materialen. Daarnaast is er een uitwisselingsprogramma waarbij Nederlandse verpleegkundigen een paar maanden in Malawi werken en omgekeerd. Intensive Care-verpleegkundige Nicole van Wijngaarden werkte onlangs 3 maanden in Malawi. Over het HFM Hospital zegt zij: “In het HFM Hospital is aan vrijwel alles tekort. Behalve aan improvisatietalent.”

Nog 25.000 euro nodig
Vanwege haar beperkte middelen verleent het HFM Hospital alleen de meest noodzakelijke medische zorg aan patiënten. Familieleden van de zieken zorgen voor eten en verdere verzorging. Zij verblijven op het terrein van het ziekenhuis in de open lucht of zelfs onder het bed van de patiënt. Daarom wil het Albert Schweitzer ziekenhuis een familiehuis bouwen waar familieleden tijdelijk een goed en veilig onderdak krijgen. De opbrengst van de Schweitzerloop is bestemd voor de bouw van dit familiehuis. Hiervoor is nog € 25.000,- nodig.

Voor iedereen een geschikte loopafstand
De Schweitzerloop is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een groot evenement, vooral bekend om de goede sfeer onder de deelnemers en langs het parcours. Iedereen die van hardlopen en wandelen houdt, kan in eigen tempo en met eigen ambities meedoen. Er zijn prestatielopen voor volwassenen van 5 km, 10 km en 10 Engelse mijl (16,1 km) en jeugdlopen vanaf 400 meter. Ook is er weer een mooie tocht uitgezet voor Nordic Walkers en wandelaars (5, 10 en 15 km).

Voor meer informatie kunt u per e-mail of telefoon contact opnemen of op de website kijken.

Wanneer?
26 september 2009 van 00.00 tot 00.00 uur
Organisator
Albert Schweitzer ziekenhuis in samenwerking met de atletiekverenigingen Parthenon en Hercules
654 25 18
eva.baan@asz.nl
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.