Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Stille dingen

Expositie Stille dingen
In de maand november is een expositie te bezichtigen van Piet Groeneveld, met de titel: ‘Stille dingen’. Wij nodigen u van harte uit om zijn werk te komen bekijken.

Piet Groeneveld is een inspirerende fotograaf die schoonheid en eenvoud in beeld weet vast te leggen. Het gewone is dan ook kenmerkend voor zijn fotografie. Piet zijn werk heeft thema’s als paraplus, fietsen, het strand, doeken en weefsels. In de analoge beelden heeft hij op een bijzondere wijze de textuur en stofuitdrukkingen weten te vangen. Hij brengt zijn gevoelens en stemmingen tot uitdrukking in gedekte kleuren.

Piet is als vijftienjarige begonnen met een Agfa Clack. In 1967 is hij door een neef meegesleept naar de fotoclub. In het begin heeft Piet zijn twijfels of de fotoclub wel iets voor hem is. Hij vindt zichzelf in die tijd geen verenigingsmens. Een fotoclub lijkt hem eigenlijk te elitair. Piet is immers ‘iemand die met zijn handen werkt’. Hij besluit toch te blijven en in de jaren die volgen fotografeert hij met onder meer een Leica M3 en een Hasselblad. “Het was soms hard sparen om apparatuur en fotopapier te kunnen aanschaffen”, vertelt hij.

Op dit moment is hij geen actief fotograaf meer, maar hij kan erg genieten van een mooie foto die getoond wordt op de club. Tijdens fotoavonden is Piet dan ook altijd te vinden op de eerste rij in de zaal. Piet: “Elke avond dat mijn clubgenoten nieuw fotowerk laten zien ben ik verbaasd, dat er steeds weer zulke mooie foto’s tussen zitten.”

Bij de jubileumviering van Fotoclub Zwijndrecht, in september van dit jaar, is Piet Groeneveld na ruim 42 jaar lidmaatschap benoemd tot erelid van de vereniging. De expositie vormt een boeiend overzicht van al het ‘stille’ werk van Piet.

Openingstijden: elke zaterdag in november van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang tot de expositie is gratis.

Wanneer?
Van 1 november 2009 11.00 uur tot 30 november 2009 00.00 uur
Locatie:
Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.