Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst Vrijwilligers VluchtelingenWerk

Maak een wereld van verschil! Dat is de slogan waarmee VluchtelingenWerk Zuidvleugel op zoek is naar vrijwilligers. VluchtelingenWerk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich op de locaties Zwijndrecht en AZC 's Gravendeel willen inzetten voor vluchtelingen.

Het takenpakket varieert van juridische hulp in de asielprocedure tot praktische begeleiding in het wegwijs maken in de samenleving. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de informatiemiddag te bezoeken.

VluchtelingenWerk Zuidvleugel is een diverse organisatie die zich inzet voor de belangen van vluchtelingen en asielzoekers. In asielzoekerscentrum 's Gravendeel worden meer dan 400 mensen opgevangen. De vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen deze vluchtelingen door het geven van voorlichting over de asielprocedure en maatschappelijke begeleiding van de cliënt. Als iemand eenmaal een status heeft en in een gemeente gaat wonen, zijn andere vormen van ondersteuning nodig.

De vrijwilligers van afdeling Zwijndrecht helpen vluchtelingen o.a. op het gebied van inburgering, sociale voorzieningen, onderwijs en werk.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een inwerkprogramma, scholing en training aangeboden. Zij werken vanuit een team en krijgen professionele begeleiding. Vrijwilligers hebben recht op een onkostenvergoeding en krijgen via de organisatie een WA- en ongevallenverzekering. Onze vrijwilligers staan met beide benen in de wereld. Het zijn mensen die zich niet zo snel uit het veld laten slaan, betrokken maar ook nuchter.

Werken voor VluchtelingenWerk Zuidvleugel is dankbaar en uitdagend. Er gaat een wereld voor je open én je maakt een wereld van verschil! Enthousiast geraakt? Je bent van harte uitgenodigd voor de informatiemiddag. Je kunt je hiervoor opgeven door contact op te nemen met Tineke Stuij.

Wanneer?
3 februari 2010 van 16.30 tot 18.30 uur
Organisator
Tineke Stuij van VluchtelingenWerk Zuidvleugel
Locatie:
op het kantoor aan de Kapitein Rietbergenflat 58
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.