Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Voorbereiding Verkerkloop in volle gang

Het is de 33ste keer dat de verkerkloop plaats heeft. Het is ook het – wat aantal deelnemers betreft – grootste sportevenement van Zwijndrecht en omstreken.
De Verkerkloop bestaat uit drie onderdelen: het Zwijndrechts Scholenkampioenschap voor kinderen in allerlei leeftijdscategorieën, een bedrijvenloop en een prestatieloop over 5 of 10 kilometer voor individuele lopers.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en ook dit jaar weer hebben de organisatoren een aantal stappen gezet in het nog professioneler maken van de loop dan al het geval was. Een van de nieuwigheden dit jaar is dat het - dankzij het gebruik van een nieuw tijdregistratiesysteem - mogelijk is ook voor de kinderen die meedoen aan het scholenkampioenschap een ‘echte’ tijd te klokken.

De individuele finishbeelden komen (als film) tot twee weken na de Verkerkloop op de website www.racetimer.nl (link: uitslagen) te staan. De deelnemers aan de 5 en 10 kilometer kunnen tegen een kleine verhoging van het deelname geld een link toegestuurd krijgen waarop zij hun eigen finish kunnen zien, zodat zij die beelden kunnen downloaden. Dit laatste geldt alleen voor degenen zich via ‘voorinschrijven’ (via internet of bij de receptie van Verkerk aan de Molenvliet in Zwijndrecht) hebben aangemeld.

Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel werkt al meer dan 10 jaar mee aan de Verkerkloop.  Niet allen door tijdens de loop te zorgen voor een levende afscheiding tussen publiek en deelnemers, maar ook door voorafgaand aan het evenement bedrijven aan te moedigen zich (tegen betaling) in te schrijven voor de bedrijvenloop of zich te melden als sponsor. De bedrijven zijn inmiddels aangeschreven en worden de komende weken benaderd door leden van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel met de vraag om mee te doen.

De opbrengst van de op die wijze verkregen gelden gaan elk jaar naar een goed doel. Dit jaar is er voor gekozen een belangrijk deel van de opbrengst te bestemmen voor de gehandicaptensport in Zwijndrecht. Bovendien zal een deel van de opbrengst worden bestemd voor onderzoek naar twee ziekten: ALS, een aandoening van de zenuwcellen die de spieren in het menselijk lichaam aansturen en PAH ofwel pulmonale arteriële hypertensie: een vooralsnog ongeneeslijke longziekte.

De organisatoren van de Verkerkloop hopen dat het evenement weer een groot succes wordt en dat het recordaantal deelnemers van vorig jaar dit jaar zal worden overtroffen. In 2009 namen 1242 kinderen deel aan het scholenkampioenschap en waren er 1143 volwassen lopers (onder wie zich 108 bedrijventeams).

Inschrijven kan via de website. Ook voor andere informatie over de loop kan men op deze site terecht.

Wanneer?
19 mei 2010 van 00.00 tot 00.00 uur
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.