Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Barbie ook 50 + Tekst en beeld

Barbie ook 50 + Tekst en beeld

In de maand mei 2010 is in 'Fotogalerie Zwijndrecht' een expositie te bezichtigen van de vrouwelijke leden van fotoclub Zwijndrecht,
Wij nodigen u van harte uit om het werk te komen bekijken.
 
Vorig jaar bestond fotoclub Zwijndrecht vijftig jaar. Barbie werd in dat zelfde jaar ook vijftig. De barbiepop, ooit bedoeld als toonbeeld van emancipatie, tegenwoordig vaak vrouwonvriendelijk genoemd. Ze zou meisjes in modepopjes veranderen, gebaseerd zijn op heteronormativiteit en een onrealistisch vrouwbeeld creëren. Ze heeft andere lichaamsmaten dan de mens en ze leeft vooral in een geromantiseerde wereld. Verder is de concurrentie van andere poppenmerken groot. Haalt Barbie zo eigenlijk haar pensioen wel? Dat vroegen de vrouwelijke leden van fotoclub zich ook af. Ze stelden een onderzoek in naar het leven van het icoon van de populaire meisjescultuur. De studie levert een gevarieerd fotoaanbod op, met de bekritiseerde pop in de hoofdrol.
 
Naast de Barbie-expositie hebben de vrouwen van de fotoclub een individueel project uitgewerkt. In het thema 'Tekst en beeld' zijn de dames op zoek gegaan naar een passend tekstfragment bij een beeld, of juist een beeld bij een mooie tekst. Zo kwamen de leden tot een zeer persoonlijk en intieme tentoonstelling. Er zijn combinaties te zien van foto's en gedichten, grappige, luchtige en ook serieuze teksten. 'Barbie' en 'Tekst en beeld', vormen samen een verrassende tentoonstelling.

Wanneer?
Van 1 mei 2010 11.00 uur tot 31 mei 2010 16.00 uur
Locatie:
Rotterdamseweg 126
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.