Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Weer open dag in Kijfhoek-en Pietermankerk

Op zaterdag 5 juni wordt voor de tweede keer in dit seizoen open dag gehouden in de Kijfhoek- en de Pietermankerk. Van ’s morgens 11 uur tot ’s middag 4 uur staan de deuren van beide eeuwenoude kerkjes open.

Zowel de Stichting Behoud Pietermankerk als de Stichting Behoud Kijfhoekkerk zorgen er voor de pittoreske kerkjes als monumenten in ere te houden en dus in goede staat te laten.  Daarom is het wenselijk, dat de burgerij uitgebreid kennis kan nemen om te laten zien  hoe rijk Zwijndrecht is met monumenten als de Kijfhoek- en de Pietermankerk. Er is in velerlei vorm uitgebreide informatie aanwezig.

Bovendien zijn er in de Pietermankerk aquarellen van wijlen Clement Bezemer te koop, evenals fraaie kaartensets. Ook is het mogelijk, dat de bezoekers kunnen genieten van orgelklanken. In de Pietermankerk wordt op de open dag het orgel bespeeld door Marco Reedijk en in de Kijfhoekkerk door mevr. S. Versnel.

Wanneer?
5 juni 2010 van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Kijfhoek- en de Pietermankerk
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.