Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Drie kerken open op Monumentendag

 Op de Nationale Monumentendag, die op zaterdag 11 september op de agenda staat, zijn er in Zwijndrecht drie kerkgebouwen, die hun deuren openen voor belangstellenden. Dat zijn de Pieterman- de Kijfhoek- en de Lindtsekerk.
 Voor de Pieterman- en de Kijfhoekkerk betekent dit, dat zij voor de laatste keer in dit seizoen hun open dag houden. Van 11 tot 4 uur kan iedereen er terecht. In beide kerkgebouwtjes is  volop informatie aanwezig over de rijke en eeuwenoude historie. Ook orgelbespelingen staan er op het  programma.
 Deze keer doet ook de Lindtsekerk aan de Develweg mee. Ook daar is in ruime mate informatie aanwezig,. Maar er is op die dag meer te beleven. Zo is er een expositie te bewonderen van Machteld Teekens uit H.I. Ambacht, docent beeldende vorming en schrijven. Deze vakken beoefent ze zelf in haar eigen kunstpraktijk. Ze maakt en exposeert ondermeer kunstenaarsboeken, tekeningen en poëzie. Ze zal zelf in de Lindtsekerk aanwezig zijn om toelichting te geven bij haar kunstwerken.
 De buurtbewoners worden vanaf 10.00 uur uitgenodigd om op de koffie te komen. Er zijn verder oude foto’s te zien, er zijn informatiestands van geadopteerde projecten in Congo en er is een grabbelton voor de kinderen.
 Bovendien wordt in het kader van de startweek van de Lindtsekerk en de Develhof een fietstocht met quizvragen langs de geopende kerken georganiseerd, start 14.00 uur vanaf de Lindtsekerk.

Wanneer?
11 september 2010 van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie:
Verschillende kerken
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.