Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Weer open dagen in Kijfhoek-en Pietermankerk

Ook in de komende maanden zullen in de Kijfhoek- en Pietermankerk weer open dagen worden gehouden. De eerste is op zaterdag 1 mei.  De andere open dagen zijn op de volgende zaterdagen: 5 juni, 3 juli, 7 augustus en 11 september. De deuren van beide eeuwenoude en pittoreske kerkjes zijn op die dagen open van ’s morgens 11 uur tot ’s middag 4 uur. Op alle open dagen zijn er orgelbespelingen te beluisteren.

De open dagen zijn bedoeld om het publiek nader kennis te laten maken met de historie van beide kerkjes, die als monumenten te boek staan. Zo is er uitgebreid foto-materiaal aanwezig, evenals andere geschriften, zoals boekjes en brochures over de geschiedenis. In de Pietermankerk zijn bovendien aquarellen  van wijlen Clement Bezemer te koop, evenals een fraaie collectie kaarten. In de Kijfhoekkerk zijn er ook diavoorstellingen.

De toegang is gratis, al zal het zeer gewaardeerd worden als de bezoekers een bijdrage in het ‘offerblok’ voor in de kerk willen stoppen.
Wat de open dagen betreft trekken de stichtingen, die het behoud van beide kerkgebouwen als monumenten in hun vaandel voeren, gezamenlijk op. Het is voor belangstellenden voor de open dagen aan te bevelen er een ‘daagje-uit’ met de fiets van te maken, want beide kerkjes zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken. De Kijfhoekkerk ligt midden in het groene hart van de Zwijndrechtse Waard aan de grens van de bebouwde kom van Zwijndrecht en de Pietermankerk is gemakkelijk te vinden aan de Burgemeester mr C. Pijl Hogeweglaan vlak bij het zwembad en de kinderboerderij.

Wanneer?
Van 1 mei 2010 00.00 uur tot 11 september 2010 00.00 uur
Locatie:
Kijfhoek- en Pietermankerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.