Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Wijkinformatiemarkt

Wijkinformatiemarkt

Per wijk en dorp komen verschillende activiteiten in beeld. U maakt kennis met de wijkkalenders, kunt zien wat er in uw wijk en dorp gebeurt en u kunt daarover in gesprek gaan. Medewerkers van de gemeente, maar ook van Diverz, de woningcorporaties, de politie en andere organisaties staan u graag te woord. Aan de wijkplatforms en de dorpsraad is gevraagd hun steentje bij te dragen.

De markt bestaat uit zeven stands. Elke stand vertegenwoordigt één van de zes wijken van Zwijndrecht plus het dorp Heerjansdam. Onder het motto ‘Wat gebeurt er in mijn wijk?’ presenteren verschillende organisaties welke activiteiten en projecten er in 2011 allemaal spelen. Ook van projecten die meerdere jaren in beslag nemen, laten we zien wat er dit kalenderjaar te gebeuren staat.

Leefbaarheid
Gemeenschappelijk doel van alle inspanningen is het leefbaarder maken van de wijken en het dorp. De inspanningen zijn heel divers. Het kan gaan om activiteiten met en voor de jeugd, maar ook om het aanpakken van de openbare ruimte. Dit laatste varieert van herbestratings- en verkeersmaatregelen in de verschillende wijken tot het doorgaan met de aanpak van de Sterrenbuurt en Burgemeester Jansenlaan in Noord. Ook nieuwe voorzieningen worden belicht, zoals de ontwikkeling van een nieuw wijkgebouw in Kort Ambacht Zuid en het voorzieningencluster in Heerjansdam. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan het hergebruiken van bestaande gebouwen, zoals Het Badhuis voor het project ‘Onze Buren’ door Yulius (voorheen De Grote Rivieren).

Maatwerk
Natuurlijk krijgen de woningprojecten in de verschillende wijken aandacht, evenals allerlei initiatieven die het prettig samenleven met elkaar bevorderen. Dat is vanzelfsprekend maatwerk per wijk. Zo zien de activiteiten rond het Vink- en Ooievaarsplein in Nederhoven er uiteraard anders uit dan wat in Walburg gebeurt op het gebied van betere contacten tussen jong en oud. Een voorbeeld daarvan is het initiatief tussen Swinstaete en het Walburgcollege.

Buitengebied
Ook de visieontwikkeling voor het buitengebied komt aan bod. Die kunt u op de Wijkinformatiemarkt vinden bij de stand van Heerjansdam. Bij elke stand is het wijkplatform aanwezig en in het geval van Heerjansdam de dorpsraad. Ook zij presenteren hun activiteiten en komen graag in contact met hun medebewoners.

Acht stands
Naast de zeven stands voor de wijken en het dorp is er nog een achtste stand. Daar kunt u onder meer terecht voor algemene informatie over de aanpak van het dagelijks beheer en onderhoud van de openbare ruimte, de uitwerking van het hondenbeleid (inclusief het proefproject in Kort Ambacht) en initiatieven op het gebied van natuur- en milieu-educatie.
De stands worden bemenst door de samenwerkende organisaties die met elkaar het wijkgericht werken gestalte geven. Vertegenwoordigers van de politie, corporaties Trivire en Woonkracht 10 (voorheen Forta), welzijnsinstelling Diverz, andere organisaties, de gemeente en - zoals reeds gezegd - de wijkplatforms en dorpsraad, allen staan ze u graag te woord. U kunt uw kinderen gewoon meenemen: in entertainment is voorzien.

Debat
Het avondprogramma bevat ook vier korte debatten van telkens een kwartier. Het eerste is om 19.00 uur. U kunt dan met de wethouders in discussie gaan over de onderwerpen die zij in portefeuille hebben en die van belang zijn voor het wijkgericht werken.

Wat zijn wijkkalenders?
Na het vaststellen van visies en programma’s voor de zes wijken en het dorp leggen we nu de laatste hand aan de wijkkalenders voor 2011. De kalender komt voort uit het wijkprogramma en biedt een overzicht van activiteiten en projecten die in 2011 worden uitgevoerd, zowel fysiek als sociaal. De gemeente én de externe maatschappelijke organisaties voeden de kalender. We beschouwen de kalender als ‘het contract met de burger’.

Kinderen welkom
Kinderen hoeven geen reden te zijn om thuis te blijven. Zij kunnen zich vermaken bij de clown annex ballonnenkunstenaar onder het genot van een zoete suikerspin.

Wanneer?
9 februari 2011 van 17.00 tot 22.00 uur
Organisator
Gemeente Zwijndrecht
Locatie:
in Festino, Norderstedtplein 10
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.