Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag in Kijfhoek- en Pietermankerk

Ook op de eerste zaterdag van de maand juli zal een open dag worden gehouden in de Kijfhoek en de Pietermankerk. Op zaterdag 2 juli zijn dan ook beide historische kerkjes van 12.00 tot 16.00 uur open voor belangstellenden.

 Bezoekers krijgen op die dag volop gelegenheid om de kerkjes te bezichtigen en kennis te nemen van de geschieden van beide kerkgebouwen in de vorm van diverse naslagwerken, zoals foto’s en krantenknipsels. Er is ook uitgebreid foldermateriaal aanwezig. In de Pietermankerk zijn bovendien aquarellen verkrijgbaar, evenals fraaie sets prentbriefkaarten.

Zowel de Kijfhoek- als de Pietermankerk kunnen als monumenten worden beschouwd. Het is van belang, dat deze monumenten in goede staat zijn en vooral ook blijven. Daarvoor zijn voor beide kerkjes stichtingen in het leven geroepen die met allerlei acties proberen daaraan inhoud te geven. Een van de activiteiten is de organisatie van open dagen.

 Tijdens de open dag zal het orgel in de Pietermankerk bespeeld worden door Mark Slagboom. Ook in de Kijfhoekkerk zijn er op die dag orgelbespelingen.

Ook op zaterdag 2 juli zijn er dus volop redenen om bijvoorbeeld de fiets te pakken en een rondje te maken naar de Kijfhoekkerk  en de Pietermankerk. Dat is op één dag goed te doen!

Wanneer?
2 juli 2011 van 12.00 tot 16.00 uur
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.