Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Zomeractiviteit Sumoworstelen

Zomeractiviteit Sumoworstelen

De vakantie is begonnen! De jeugd van 6 tot en met 12 jaar uit Zwijndrecht en Heerjansdam kunnen aan zomeractiviteiten deelnemen. (Jongerenwerk en kinderwerk van Diverz hebben een goed gevuld zomervakantie programma samengesteld.)

Vandaag is er Sumoworstelen
Sumo worstelen is een onvergetelijke hilarische happening. Je moet hiervoor een Sumopak aantrekken. Over het algemeen duurt een gevecht niet langer dan 30 seconden. Sumo is een snelle, krachtige en technische sport tussen twee personen in een ring (dohyo). De strijd is beslist indien een worstelaar binnen de ring de oppervlakte van de dohyo raakt met zijn lichaam, de voetzolen uitgezonderd, of als een worstelaar de ander buiten de ring duwt, gooit of tilt. Het gevecht wordt geleid door één scheidsrechter in de ring (Shushin), maar om een eerlijke strijd mogelijk te maken wordt de Shushin geassisteerd door een andere scheidsrechter die buiten de ring staan (Fukuschin) en een hoofdscheidsrechter. Vind je Sumo worstelen niks aan, dan kun je de jongerenwerker assisteren als scheidsrechter. Ben je liever creatief bezig, dan kun je met origami aan de slag.

Naast het vastgestelde programma is er een bakfiets vol met spellen. Kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen. Je kunt onbeperkt aan alle activiteiten gratis deelnemen en je hoeft je hiervoor niet in te schrijven.

Natuurlijk kunnen jongeren vanaf 12 jaar de begeleiders altijd helpen bij een activiteiten.
Voor uitgebreide informatie over de (overige) activiteiten check de website.

Wanneer?
13 juli 2011 van 13.00 tot 15.00 uur
Organisator
Suzanne Martina ( jongerenwerker Diverz )
619 12 76
s.martina@diverz.info
Locatie:
op het grasveldje aan de Langeraarstraat
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.