Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie 'Best Verzorgde Boek'

Expositie 'Best Verzorgde Boek'

Net niet verschenen boeken van Gummbah, Tekenaar van Leo Vroman en Aftermath van Rob Voerman: drie van de 33 Best Verzorgde Boeken van 2010.

Alweer voor de 52e keer kwam dit jaar een vakjury bijeen om uit 376 ingezonden boeken de 33 Best Verzorgde Boeken te kiezen. Deze onderscheiden zich door vormgeving, typografie, afbeeldingen en productie. In ieder goed gemaakt boek ontmoeten inhoud en vorm elkaar.

Met een historie die teruggaat tot 1926 is de jaarlijkse uitverkiezing van de Nederlandse Best Verzorgde Boeken door een vakjury, de oudste van Europa. Jaarlijks leggen Nederlandse uitgevers, ontwerpers en drukkers honderdtal boeken aan een deskundige jury voor.

De selectie wordt jaarlijks geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en op een aantal andere plekken in binnen- en buitenland. Zo ook in Zwijndrecht! Alle winnaars kunt u bewonderen en inzien in bibliotheekvestiging Walburg. In drie plaatselijke boekhandels is een selectie van de 33 favorieten te bekijken.

Bibliotheekvestiging Walburg Zwijndrecht, Norderstedtplein 8
Boekhandel Edel, Dollard 28

Boekhandel de Salon, Veerplein 18
Plantage Boekhandel Scheurwater, Hof van Holland 63

Wanneer?
Van 1 juli 2011 00.00 uur tot 13 augustus 2011 00.00 uur
Organisator
de Bibliotheek A tot Z
078 619 21 91
service@debibliotheekatotz.nl
Locatie:
bibliotheek Walburg, Norderstedtplein 8
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.