Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open dag Kijfhoek- en Pietermankerk

De deuren van de beide pittoreske en historische kerkjes staan open voor het publiek. Op alle open dagen wordt gezorgd voor een muzikale omlijsting in de vorm van orgelbespelingen. (Zo zal 4 juni in de Pietermankerk Leen van Breugel het orgel bespelen. Ook in de Kijfhoekkerk is op deze dag een orgelbespeling te beluisteren.

Maar dat niet alleen. Er is uitgebreid fotomateriaal aanwezig, zodat de bezoekers in ruime mate een indruk kunnen krijgen van de geschiedenis van beide kerkjes. Beschikbaar zijn ook boekjes en brochures, waarin de historie van de kerkjes is beschreven. In de Pietermankerk zijn bovendien aquarellen van de Pietermankerk van wijlen Clement Bezemer te koop, evenals setjes kaarten met fraaie afbeeldingen van de Pietermankerk.

De toegang is gratis, al zal het zeer gewaardeerd worden als de bezoekers een bijdrage in het ’offerblok’ willen stoppen.

Het is voor belangstellenden aan te bevelen er een ’daagje-uit’ met de fiets van te maken, want beide kerkjes zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken. De Kijkhoekkerk ligt midden in het groene hart van de Zwijndrechtse Waard aan de grens van de bebouwde kom van Zwijndrecht en de Pietermankerk is gemakkelijk te vinden aan de Burgemeester mr C. Pijl Hogeweglaan bij het zwembad en de kinderboerderij.

Wanneer?
Van 4 juni 2011 12.00 uur tot 10 september 2011 16.00 uur
Locatie:
Kijfhoek- en Pietermankerk
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.