Moeizame wedstrijd, wel de punten voor korfballers sv Conventus

04 december 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Ondanks dat de korfballers van sv Conventus afgelopen zaterdag niet hun beste spel toonden, hebben ze wel de volle punten mee naar Zwijndrecht weten te nemen. Het team won uiteindelijk met vier punten verschil van Nikantes.

Het team van Conventus moest het zaterdag doen zonder coach Benno Snaphaan, welke andere verplichtingen had. Hierdoor kreeg assistentcoach Daniëlle Winters het roer in handen, dat met Nikantes - van voormalig Conventus coach Paul Meijer - één van de zwakkere teams in de poule trof. Het team moest echter winnen om in het kampioenschap naar boven te blijven kijken.

Conventus zou echter niet zijn beste wedstrijd spelen, maar begon wel sterk. Een 1 - 0 achterstand werd zelfs vroeg in de wedstrijd omgedraaid tot 1 -  4. Na een kwartier was de voorsprong zelfs opgelopen tot 2 - 7. Enkele minuten concentratieverlies in de verdediging verkleinde het gat vlak voor rust vervolgens van 6 - 13 tot 9 - 13.

De Zwijndrechtse selectie besprak in de rust dat het de tegenstander verdedigend meer onder druk zou zetten, terwijl er aanvallend niet te gehaast geschoten zou worden. Conventus zou nog wel de openingstreffer scoren in de tweede helft, maar liet vervolgens Nikantes terug tot 13 - 14 terug in de wedstrijd komen. Verdedigend herstelde het spel zich vervolgens goed, maar aanvallend kostte het erg veel moeite om tot scoren te komen. Pas na een kwartier kwam Conventus' volgende doelpunt, waarna het tot twee minuten voor het einde spannend bleef. In de slotminuten breidde Conventus' de voorsprong uit van 16 - 18 tot 16 - 20, waarmee de moeizame zege wel een feit was.