Korfballers sv Conventus stunten in Zuid-Holland Cup

13 november 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De eerste wedstrijden onder terugkerend coach Benno Snaphaan zijn bijzonder goed verlopen voor de korfballers van sv Conventus. Op dinsdag 7 november zorgde het team voor een stunt door het hoger spelende ONDO te verslaan, waarna vijf dagen later ook nog in de eerste competitiewedstrijd van het zaalseizoen KC Dordrecht met een groot verschil werd verslagen.

De Zuid-Holland Cup wedstrijd tegen ONDO ging Conventus in als ware underdog, aangezien het lager speelde dan de tegenstander. Tijdens de spannende wedstrijd kwam Conventus vroeg in de tweede helft nog even op drie punten achterstand, maar herstelde zich bijzonder sterk. Met goede aanvallen, afronding en volop strijdlust knokte het team zich naar een verrassende 22 - 21 overwinning en schakelde ONDO zo uit in de strijd om de Zuid-Holland Cup.

Aansluitend op de verrassende overwinning werd in Conventus' eigen kantine de loting voor de tweede ronde van de Zuid-Holland Cup gedaan. Hier lootte de club CKV Maassluis als tegenstander, welke op dinsdag 21 november naar Zwijndrecht zal reizen voor het onderlinge treffen. Dit team komt in dezelfde klasse uit als ONDO, waarmee Conventus zich op kan maken op opnieuw een stevige wedstrijd.

Afgelopen zondag startte Conventus het reguliere zaalseizoen, waar het volgens coach Benno Snaphaan samen met Dkv Victoria en Triade en mogelijk Furore tot de voornaamste kampioenschapskandidaten behoort. Het seizoen begon echter met een streekderby tegen KC Dordrecht, welke binnen 5 minuten al een 1 - 3 voorsprong nam. Door het hoge tempo kon Conventus in eerste instantie geen vat krijgen op de tegenstander, maar na enkele tactische wijzigingen kon het in geel/zwart spelende team eindelijk verzorgd korfbal spelen en slim omgaan met de kansen, waardoor het voor rust zelfs een voorsprong van drie punten kon nemen.

Na de rust kon Conventus het goede spel voortzetten. Met mooie aanvallen, een goede rebound en acht tactische wissels kon het de voorsprong steeds verder uitbouwen. Dordrecht probeerde het tij nog te keren door routiniers Raymond Poot en Jacqueline Poley in het veld te brengen, maar de goede Zwijndrechtse verdediging stak daar een stokje voor. Uiteindelijk zou dit duo nog wel enkele keren weten te scoren, maar op dit moment was het verschil al gemaakt. Conventus won de wedstrijd met een ruime 22 - 13 zege, waarmee de eerste punten van het seizoen genoteer kunnen worden.