Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'zaterdag 12 augustus start de open water zwem wedstrijd in 't Waaltje bij de ijsclub Heerjansdam' Bron foto: OWW Heerjansdam
09aug

zaterdag 12 augustus start de open water zwem wedstrijd in 't Waaltje bij de ijsclub Heerjansdam

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Zwijndrecht heeft samen met de aangrenzende gemeenten het grootste open zwemwater uit de regio wat van origine hier al eeuwen voorkomt. 't Waaltje zoals je het hoort te noemen is als riviertje al die eeuwen al gebruikt voor werk en recreatie.

Nu is het al weer voor de dertiende keer de plek waar de open water wedstrijd Heerjansdam wordt gehouden. Open water wedstrijden zijn veel minder bekend dan de gewone zwemwedstrijden met ondertussen bekende grootheden zoals van den Hogenband en Inge de Bruin waar in Barendrecht een zwembad naar vernoemd is.

Met Ferry Weertman hebben we ondertussen een echte wereldkampioen open water zwemmen in ons land. De wedstrijd in Heerjansdam is een officiële wedstrijd van het KNZV. Er vallen dus punten te behalen voor het voor zwemmers met een start-vergunning.

De afstanden variëren van 250 meter voor de allerjongsten tot de vijf kilometer voor de gevorderden. Ook zonder startkwalificatie kan je deelnemen. Dat zijn dan de mensen die niet lid zijn van een club maar toch graag aan het spektakel deelnemen.Dat kan dan bij de prestatie tocht.

Ook kan je naast de officiële wedstrijd en het vrij zwemmen bij de prestatie plons ook voor het eerst deelnemen als loper. Naast het zwemmen heeft de organisatie ook een zwem loop voor deelnemers die liever lopen dan zwemmen.

Voor volgend jaar wordt er zelfs aan fietsen gedacht naast het vaste onderdeel wat jaarlijks terugkomt. Deelnemers kunnen zelf kiezen of ze alleen lopen willen of beide onderdelen gaan doen. Het hard lopen behelst ook vijf kilometer net als het langste traject zwemmen.

De organisatie hoopt op deze manier een bredere doelgroep aan te spreken. Vorig jaar stonden er nog 460 starters klaar maar het is in het verleden ook wel meer geweest. Het is een grote wedstrijd in Nederland waar men in Zwijndrecht best trots op mag zijn.

Buiten zwemmen is lekker, een echt avontuur omdat de weersomstandigheden telkens anders kunnen zijn. Aan deze dertiende editie doen oudgedienden mee maar trekt veel mensen uit het hele land vanwege het wedstrijd element.

Het trekt uiteraard ook veel bezoekers die dit evenement met al zijn haar sponsors o.a. uit Heerjansdam. Gezelligheid troef bij de evenement die start bij de Ijsclub om 10 uur op zaterdagmorgen twaalf augustus. Meer informatie is te vinden op de website owwheerjansdam.nlDeel dit bericht met je vrienden!