Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Melanie Stout tweede tijdens internationaal turntoernooi'
03jul

Melanie Stout tweede tijdens internationaal turntoernooi

ZWIJNDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft Melanie Stout, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O,  met succes deelgenomen aan het jaarlijks in Deventer gehouden SVOD OPEN, een  internationaal turntoernooi waarbij afvaardigingen vanuit veertien landen vertegenwoordigd waren.

Melanie wist zich knap staande te houden tussen het internationale selecte gezelschap.  Zij turnde een foutloze wedstrijd en behaalde heel verrassend een prachtige tweede plaats achter de Zwitserse Lejla Sadikaj. Lejla behaalde 43.650 en Melanie (10 jaar) 43.133. Daarmee was ze ook gelijk de beste Nederlandse turnster in deze categorie (pupil A).

Deze wedstrijd wordt gezien als afsluiter van het wedstrijdseizoen.  Het leuke aan deze wedstrijd was dat de jeugdige turnsters keuze- in plaats van de gebruikelijke voorgeschreven oefenstof konden turnen. Men mocht  zelf de oefeningen samenstellen en kon door moeilijker te turnen zich onderscheiden van de andere turnsters. Dit was voor Melanie (lid van de Oranje Jong Talent selectie) een mooie uitdaging om te laten zien waar ze staat.

Deel dit bericht met je vrienden!