Trainingskamp Portugal doet Groote Lindt goed

23 januari 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Met twee oefenwedstrijden in de benen gaat Groote Lindt de laatste week in van de voorbereiding op de tweede competitiehelft. We kunnen wel stellen dat De Lindt een aantal prima weken achter de rug heeft.

Allereerste een heerlijk vierdaags trainingskamp in perfecte omstandigheden in het Portugese Albufeira. De timing was uitstekend daar het in Nederland echt winters was en in Portugal circa 20 graden! Net terug uit Portugal ging het elftal op bezoek bij tweede klasser Binnenmaas. Een prima spelend Groote Lindt ondanks de afwezigheid van enkele spelers was 90 minuten lang de baas op het veld. Reeds in de 3e minuut opende De Lindt de score en het elftal deed zichzelf eigenlijk tekort door het krachtsverschil niet in grotere cijfers uit te drukken. Bovendien werd er in de eerste helft ook nog een zuivere strafschop onthouden door de overigens verder goed leidende scheidsrechter. De 0-1 werd keurig uitgespeeld zonder grote kansen te geven aan Binnenmaas.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen eerste klasser VVGZ op het programma. Het voorgaande jaar waren de ‘Vogels’ nog met 3-2 te sterk maar deze keer liep het anders. Dat de wedstijd leeft bleek uit de publieke opkomst op het Noordpark. Het was zeker voor een vriendschappelijke wedstrijd lekker druk langs de lijn. Net als de dinsdagwedstrijd was het opnieuw Groote Lindt dat de eerste helft het betere van het veldspel liet zien. De ploeg had meer balbezit en ging er zorgvuldiger mee om. Een eerste grote kans werd nog om zeep geholpen maar een kadootje van de doelman werd eenvoudig uitgepakt. De 0-1 score was tevens de terechte maar toch verrassende ruststand.

In de tweede helft toonde VVGZ een ander gezicht maar wel pas nadat De Lindt zeer snel de score op 0-2 had gebracht. Een goed pass van Sonny Schouten werd keurig beloond met de 0-2 door Michael Slingerland. Hierna draaide VVGZ de duimschroeven aan en zocht daarbij de grenzen op van de scheidsrechter. Zo was het predicaat vriendschappelijk voor zover dat van toepassing is bij een derby niet echt meer van toepassing. Er werd fel gestreden en er werden stevige duels uitgevochten zonder dat het overigens uit de hand liep. De aandringende Vogels kwamen snel op 1-2 en gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Hier moet gezegd worden dat de organisatie van De Lindt prima stond. Het balbezit en initiatief was in deze periode echter wel voor VVGZ. Met name uit dode spelmomenten werd er gevaar gesticht.

De Lindt kwam goed weg bij een bal op de paal. Uiteindelijke leidde een onnodige en slechte terugspeelbal de 1-3 in. De bal kon niet goed worden verwerkt en kon eenvoudige de goal worden ingelopen. Hierna was de wedstrijd gespeeld en nam Groote Lindt het initiatief weer over. De 1-4 na een goede aanval was van Steven Kramer en er waren ook nog grote mogelijkheden op 1-5 en 1-6r. Hoewel dat tot een geflatteerde uitslag zou hebben geleid zal niemand bij Groote Lindt daarom hebben gemaald.
Uiteindelijk was de eindstand 1-4 en gaat De Lindt dinsdag 24-1 op bezoek bij Sleeuwijk (aanvang 20:00 uur) om daar op het kunstgras haar derde vriendschappelijke wedstrijd te spelen alvorens het a.s. zaterdag de competitie hervat in Dordrecht op het kunstgras tegen EBOH.

Onderschrift foto: VVGZ staat klaar voor de aftrap nadat Groote Lindt al snel in de tweede helft op 0-2 is gekomen.