Handbalteams sv Conventus met de volle punten terug naar Zwijndrecht

28 november 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Een week na de teleurstellende resultaten op eigen veld hebben de handbalteams van sv Conventus het afgelopen weekend veel beter gedaan. De handbaldames van de club boekten in Barendrecht een ware monsterzege op Savosa, terwijl Conventus Heren 1 ondanks een krappe bezetting HVOS wist te verslaan.

In de week voorafgaand aan de wedstrijd van Conventus’ Dames 1-team tegen Savosa was de verloren wedstijd tegen Indus goed besproken. Dit gesprek bleek het gewenste effect te hebben: de Zwijndrechtse dames reisden naar Barendrecht met het gevoel iets recht te moeten zetten. Aanvankelijk begon de wedstrijd echter nog stroef, waarbij het tot 3 – 4 relatief gelijk op bleef gaan, maar na tien minuten kwam de doelpuntenmachine van Conventus echt op gang. Het zeer gedreven team stond verdedigend als een huis, terwijl het aanvallend de tegenstander met verschillende combinaties erg moeilijk wist te maken. Na een ruime 6 – 14 stand in de rust bleef het team ook in de tweede helft gretig, waardoor de voorsprong steeds verder uitgebouwd kon worden. Na het zestig minuten durende dominante optreden stond er dan ook een 11 – 30 overwinning op het scorebord.

Het eerste herenteam van Conventus speelde zondag tegen HVOS, dat één plaats onder Conventus in het kampioenschap stond, maar het Zwijndrechtse team kampte met veel afwezigen. Desondanks bleken beide partijen in de eerste helft erg elkaar gewaagd. Vlak voor rust slaagde het team er in om gebruik te maken van de gaten in de verdediging van HVOS, wat het team een nipte voorsprong gaf. Hier zou het team in de tweede helft mee verder gaan, mede dankzij een goed werkende samenwerking tussen Mattijs van Gelder op de middenopbouw en Richard van Dijke op de cirkel. Het enige dat voorkwam dat Conventus een ruime voorsprong kon nemen was een gebrek aan scorend vermogen, een gevolg van de krappe bezetting. De zege zou echter niet meer in gevaar komen, welke met 18 – 22 dan ook gevierd kon worden.