Handbaldames sv Conventus blijven ongeslagen met vijfde zege op rij

10 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames hebben hun ongeslagen status afgelopen weekend weten te behouden. In Rotterdam slaagde het team er in om tegenstander Snelwiek met vier punten verschil te verslaan. Het eerste herenteam speelde een goede wedstrijd tegen koploper Roda’71, maar een matige tweede helft deed het team de das om.

Conventus Dames 1 speelde zondag in Rotterdam tegen Snelwiek, de nummer vijf van het kampioenschap. Het team van coach Bianca Noordhuizen begon moeizaam aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 2 – 0 achterstand aan. Vanaf dit moment lukte het de Zwijndrechtse dames om hun eigen spel te spelen, waarna het hard ging. Mede doordat de tegenstander nauwelijks mogelijkheden kreeg om door de verdediging heen te komen stond er met rust al een 5 – 10 voorsprong op het scorebord. In de rust kreeg het team de opdracht om de wedstrijd op veilig uit te spelen, vooral ook omdat de scheidsrechter veel toeliet en het niet verstandig was om risico’s te nemen. Zo wist het team in de tweede helft de voorsprong te behouden en de wedstrijd met een 14 – 17 zege af te sluiten.

Het herenteam van  Conventus kreeg zondag tegenstand van de koploper in het kampioenschap: Roda’71. Het team was voor de wedstrijd versterkt met spelers van het tweede herenteam, maar desondanks begon het team niet scherp aan de wedstrijd. Het lukte Conventus niet om door de verdediging van Roda te dringen, met als gevolg dat de achterstand tot zelfs 7 – 0 opliep. Richard van Dijke nam het team op sleeptouw en scoorde de 7 – 1, wat het startschot was voor een ware inhaalrace. Het team dat gecoacht werd door Chantal Buster kwam dankzij goed samenspel en succesvol uitgevoerde combinaties terug tot een 10 – 8 ruststand. Conventus begon ook sterk aan de tweede helft, maar verloor uiteindelijk de concentratie. Dit gaf Roda de kans om de voorsprong in de eindfase sterk te vergroten, waardoor de einduitslag een vertekend beeld gaf van de onderlinge verhoudingen: 25 – 16.