Korfballers sv Conventus knokken zich terug naar een nipte zege

26 september 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Om in de kop van het kampioenschap mee te kunnen strijden, zal je ook moeizame wedstrijden moeten winnen. Dat gold zondag voor de korfballers van sv Conventus; in een moeizame wedstrijd tegen DKC won het team uiteindelijk dankzij een strafworp in de laatste minuut, na vrijwel de hele wedstrijd op ruime achterstand te hebben gestaan.

Op eigen veld speelde Conventus zondag tegen DKC, dat net als de thuisploeg één wedstrijd had gewonnen, één had verloren en één wedstrijd gelijk had gespeeld. Desondanks was het een team waar Conventus van zou moeten kunnen winnen.

Conventus begon niet scherp aan de wedstrijd, waarbij het veel moeite had om te wennen aan het defensieve spel van de tegenstander. Zo kwam het team al snel op een 2 – 5 achterstand. Mede door onvoldoende zuivere schoten zou deze ruime achterstand gedurende de eerste helft behouden blijven.

Om kans te maken op de volle punten moest Conventus coach Cees Blok in de tweede helft enkele wijzigingen maken. Zo nam Danny van Antwerpen de plaats van Jeroen van der Pol in, met de hoop om dat vlak aanvallend te versterken, terwijl Ellen Verschoor de verdediging in haal vlak moest versterken ten korte van Elaine Niesing.

De veranderingen bleken effect te hebben: Conventus wist een 10 – 13 achterstand om te zetten in een 13 – 13 gelijke stand, waarmee het team uit een moeilijke positie weer kansrijk voor de overwinning was. DKC scoorde echter weer, maar dit zou door de Zwijndrechtse korfballers worden beantwoord met een tegendoelpunt, waarmee er een minuut voor het eindsignaal een 14 – 14 gelijke stand op het scorebord stond.

Met nog dertig seconden te gaan kreeg Ellen Verschoor een strafworp mee, waarna alle druk bij Jorrit de Bruijn kwam te liggen: een benutte strafworp zou vrijwel zeker de overwinning betekenen. Hij liet zich echter niet gek maken, zelfs niet toen hij zijn strafworp over moest doen vanwege een tegenstander die aan de paal schudde. Zijn tweede poging wist hij echter tot grote vreugde van het thuispubliek te scoren, waarmee Conventus na een moeizame wedstrijd door de oog van de naald kruipt en met een 15 – 14 overwinning twee belangrijke punten pakt.