Wisselend weer houdt handbaldames van sv Conventus niet van de overwinning

18 april 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus speelden zondag niet hun beste wedstrijd, maar pakten desondanks wel de volle punten. Onder wisselende weersomstandigheden slaagde het team er toch in om met vier punten verschil van TOGB te winnen. Het tweede herenteam had veel last van het natte veld en verloor van ETC.

Het eerst damesteam trof zondag TOGB als tegenstander, een team dat tijdens de uitwedstrijd nog met 10 – 26 werd verslagen. Dit keer miste het Zwijndrechtse team echter vaste keepster Chantal Buster, terwijl wisselende weersomstandigheden het een uitdagende wedstrijd maakten. De wedstrijd begon op een vrijwel droog veld en al snel liep Conventus tot 6 – 3 uit. Vanaf dat moment begon het team veel onnodige fouten te maken en bleef het onderlinge verschil constant tussen de twee en vier doelpunten. Na een 12 – 9 voorsprong in de rust begon het na ongeveer tien minuten stevig te regenen. Op het natte veld zou er nog erg weinig worden gescoord. Aanvankelijk liep Conventus nog wel uit tot 17 – 12, waarna de tegenstander in de slotminuten tot 15 – 19 terug zou komen.

Voor Conventus’ Heren 1 team lagen er zondag zeker mogelijkheden met tegenstander ETC: de uitwedstrijd werd met één punt verschil gewonnen. De wedstrijd begon echter op een volledig nat veld, wat duidelijk niet in Conventus’ voordeel was. Het team van coach Corinne de Rooij worstelde met de gladde omstandigheden en kwam al snel op achterstand. Met rust was deze al tot 13 – 5 opgelopen. Gedurende de tweede helft begon het veld steeds verder op te drogen en kwamen de Zwijndrechtse heren steeds beter in hun spel. Na 16 – 6 achter te hebben gestaan kon Conventus het gat zelfs weer iets verkleinen, maar de achterstand was niet meer te overbruggen. Na zestig minuten speeltijd stond er dan ook een 26 – 18 nederlaag op het scorebord.

De tweede damesteams bleven zondag eveneens puntloos: het tweede damesteam verloor met 7 – 11 van HVOS en het derde team met 5 – 10 van Rowah. Het tweede herenteam deed betere zaken door met 12 – 11 van ETC te winnen.

Foto-credit: Gert-Jan Doodkorte / sv Conventus