Groote Lindt moet zich tevreden stellen met gelijkspel tegen Strijen

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT -  Groote Lindt moet zich tevreden stellen met gelijkspel te Strijen. Na wekenlang geen wedstrijd thuis te hebben gespeeld in competitieverband was Strijen de tegenstander afgelopen zaterdag. Dat de punten hard nodig zijn mag inmiddels bekend zijn. Net zoals dat we vrijwel wekelijks melding kunnen maken van vele afwezigen wat ook voor deze zaterdag weer van toepassing was.

Groote Lindt is echter wel degelijk aan de beterende hand. In de eerste dertig minuten was er maar één ploeg die bepaalde wat er gebeurde. De Lindt had de zaken uitstekend voor elkaar. De bal ging snel van voet tot voet en bij balverlies werd er resoluut ingegrepen waardoor Strijen niet aan voetballen kwam. Het was wachten op een voorsprong voor Groote Lindt. Het vele balbezit leverde twee mogelijkheden op. Eerst was Tom Koetsenruijter dreigend voor de goal maar deze kwam niet goed uit met zijn passen en niet veel later was Michael Slingerland iedereen te sterk af in de lucht maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Op circa een half uur het eerste grote gevaar van Strijen. Een aanvaller dook alleen op voor de goal maar de bal kon tot hoekschop worden verwerkt. Ook de hoekschop werd afgeslagen maar de knal van ver in de kruising betekende tot ieders verrassing wel de 0-1! Het wedstrijdbeeld kantelde ook na deze goal en kwam meer in evenwicht. Zonder verdere noemenswaardige kansen ging De Lindt met 0-1 de rust in.

In de tweede helft een overwicht voor Strijen. Groote Lindt kon niet meer het positiespel spelen van de eerste helft. Hele grote kansen vielen er niet te noteren voor Strijen maar het spelbeeld speelde zich wel met name op de helft van Groote Lindt af. Met een dubbele wissel werd getracht om meer opportunistisch te spelen. De druk moest op het doel van Strijen komen te liggen en uiteindelijk lukte dit circa 10 minuten voor tijd. Strijen ging achteruit en Groote Lindt probeerde met lange ballen in de zestien te komen. Aanvankelijk zonder succes maar diep in blessuretijd was het na een scrimmage toch 1-1! Eindelijk had De Lindt het geluk aan haar zijde en het zou fijn zijn indien dat een aantal weken kan aanhouden want het elftal heeft de potentie en de wilskracht om het maximale eruit te halen de laatste 10 wedstrijden.

Volgende week reizen we af naar Piershil. Een geduchte tegenstander die na de winterstop nog niet heeft verloren. Aanvang in de Hoeksche Waard is 14:30  uur.

Onderschrift foto: Strijen had de handen vol aan Groote Lindt in de eerste helft. Steven Kramer ingesloten door drie man
Fotografe: Wilma van Strien