Groote Lindt onderuit in Vlaardingen

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - In een slechte wedstrijd heeft een matig spelend Groote Lindt een onnodige nederlaag geleden tegen het eveneens niet best spelende CWO. Echter de doortastendheid van de aanvallers van CWO waren beslissend in deze wedstrijd.

In de eerste competitiewedstrijd onder de nieuwe trainer Henk Dirven, heeft Groote Lindt met 3-0 verloren in Vlaardingen tegen sv CWO. Groote Lindt heeft vooruitlopend op deze hervatting van de competitie heel veel wedstrijden gespeeld om zodoende zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden en zodat de nieuwe trainer en goed beeld krijgt van de mogelijkheden die de selectie herbergt.

Opvallend in deze wedstrijden was het uitermate wisselvallige spel van de ploeg. Afgelopen dinsdag speelde het eerste tegen Nieuwenhoorn wel de gehele wedstrijd een goede wedstrijd en hier kon men vertrouwen uit putten richting CWO zo was de algehele opinie.

Er is dus veel veranderd wat echter helaas nog niet is veranderd is het ongekend aantal hoge afwezigen. Ook tegen sv CWO werden er weer maar liefst 7 spelers gemist. Desalniettemin mocht De Lindt de bal hebben van de thuisploeg maar zodra De Lindt de voorwaartsen probeerde te bereiken werd er kordaat ingegrepen door de verdediging van CWO. De thuisploeg werd regelmatig dreigend via de snelle centrumspits en over hun linkerkant. Regelmatig werden ze gelanceerd door een lange bal of door het wegtrappen van de bal die toevalligerwijs dan ook nog eens vaak goed terecht kwam.

De eerste mogelijkheid was voor Groote Lindt. Na een slechte uittrap van de doelman van CWO nam De Lindt te lang de tijd om de score te openen.

In de 20ste minuut werd de score dan wel geopend maar dan wel door CWO. Uit een corner kon er diagonaal in de kruising worden gekopt door de kopsterke verdediger. In de 21ste minuut was het al bijna weer gelijk. Een mogelijkheid voor Groote Lindt, Vanaf de rand van de 16 meter werd er uitgehaal maar helaas ging de bal over. Op het half uur was het wederom een bal die naar voren werd geknald door de CWO-verdediging en aanvankelijk leek het gevaar te worden geëlimineerd maar de bal werd zo in de voeten gespeeld die vervolgens in de lege goal de score kon verdubbelen.

Zo stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong zonder groots te spelen. Een weelde die Groote Lindt ook goed kan gebruiken op het moment! Na rust een aanvallend spelend Groote Lindt. Men wilde de aansluiting forceren maar had moeite om tot kansen te komen. Met de inbreng van Donovan Carolus in de 67ste minuut was De Lindt door de wissels heen. Het was daarom wel heel zuur dat in 70ste minuut Bas Jansen uit de wedstrijd werd geschopt en Groote Lindt verder moest met 10 man. De verder goed leidende scheidsrechter deed de zware overtreding slechts af met een gele kaart.

Niet veel later werd de 3-0 diagonaal hoog ingeschoten en was de wedstrijd gespeeld. Aan het spelbeeld veranderde niets. Groote Lindt deed ook met 10 man niet onder voor de tegenstander maar werd nimmer gevaarlijk. CWO hoefde natuurlijk ook niet meer zo nodig en vond het allemaal prima. De wedstrijd ging uit als de bekende nachtkaars en voor Groote Lindt is het uithuilen en opnieuw beginnen. We hoeven door de verrassende overwinning van Lombardijen tegen BCVB alleen nog maar naar boven te kijken.

Hoewel de positie verre van rooskleurig is, heeft De Lindt zich de laatste jaren vaker uit een benarde positie weten te manoeuvreren.  Aanstaande dinsdag oefent het elftal bij VVGZ  1. Aanvang is 20:00 uur.  Volgende week zaterdag spelen we wederom uit en wel in en tegen het hoog geklasseerde Papendrecht waar thuis ongelukkig met 2-3 van werd verloren.

Fotografe: Wilma van Strien
Op de foto: De later uitgevallen Bas Jansen in duel