Dure nederlaag Groote Lindt bij SV Lombardijen

16 november 2015 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Daar waar Groote Lindt hoopte een slag te slaan de afgelopen weken is het juist van een koude kermis thuis gekomen. Na eerder DCV de punten te hebben moeten laten werd ook SV Lombardijen in het zadel geholpen door Groote Lindt. In een troosteloze ambiance werd het 4-1 voor de Varkenoordbewoners.

In de eerste helft was de openingsfase voor de thuisploeg. SV Lombardijen bleek te beschikken over een sterke rechtsbuiten en  sterk aanspeelpunt in de spits.  Na diverse waarschuwingen leek de wedstrijd in evenwicht te komen en kwam ook De Lindt meer in de buurt van de goal. Met een volley was Steven Kramer nog het dichtste bij een openingstreffer maar het was uiteindelijk Lombardijen dat niet geheel onverdiend de score opende.  Deze score werd verdubbeld door een strafschop. Daar waar menigeen dacht aan een vrije trap buiten de zestien besloot de overigens zwakke scheidsrechter tot het geven van een penalty die feilloos werd benut.

Een opmerkelijk moment vlak voor rust. Een felle discussie en scheldpartij in het veld tussen 2 spelers van Groote Lindt, resulteerde uiteindelijk in een direct rode kaart voor Nick Gemser. Hoewel een dergelijke discussie beter in de kleedkamer kon worden gevoerd was er voor de scheidsrechter eigenlijk geen aanleiding voor het geven van de rode kaart. Zelfs de aanvoerder van de gastheren vroeg zich oprecht af waar de leidsman mee bezig was. (Redactie: De scheidsrechter liet ons weten dat de rode kaart gegeven werd vanwege de gebezigde scheldwoorden). Het betekende in ieder geval dat de ploegen met een 2-0 stand in het voordeel van Lombardijen aan de thee gingen en dat Groote Lindt het in de tweede helft met 10 man moest zien om te draaien.

De tweede helft was er ingegrepen en startte met twee invallers in een 1-3-3-3 systeem om zodoende zo snel mogelijk de aansluiting te bewerkstelligen. Helaas betekende de eerste aanval van de tweede helft meteen de 3-0. Groote Lindt zijn goed bedoelde pogingen liepen allemaal uit op niets. En dat De Lindt een man minder had was niet aan de verhoudingen te zien in het veld maar nimmer werd  de wel zeer ervaren achterhoede echt op de proef op gesteld.

In circa de 70ste minuut dan toch een mogelijkheid om de wedstrijd nog te doen kantelen. Het was de inlopende Marcel van Berkel die de bal in de goal wilde koppen maar daarvan werd afgehouden door een overtreding. De scheidsrechter besloot tot een strafschop en even werd er gedacht aan 10 vs 10 maar de scheidsrechter vond de strafschop zwaar genoeg en trok helemaal geen kaart. Illustratief voor de fase waarin Groote Lindt momenteel zit werd de strafschop gemist.

Lombardijen voerde de score na een goed uitgevoerde aanval nog verder op naar 4-0. Uiteindelijk redde Tom Koetsenruijter met een mooie geplaatste kopbal nog de eer voor Groote Lindt. Laten we hopen dat de gifbeker nu leeg is, de ziekenboeg leeg stroomt en Groote Lindt kan stunten op 28 november. We spelen dan eindelijk weer een keer thuis en wel tegen het sterke BCVB.

Bijzonderheid:
De wedstrijd startte met één minuut stilte in verband met de aanslagen in Parijs.